Nejdříme připravíme klasický špenát. Potom připravíme palačinky (bez cukru). Když máme obojí hotovo, palačinky naplníme špenátem, vložíme do vymazaného (nejlépe máslem) pekáčku, zalijeme smetanou a dáme na 15-20 minut zapéct. Před koncem pečení ještě posypeme strouhaným sýrem.
Delikatesa! Jen se po nich zaprášilo :-D :-* 8-) <:-) <3 :-D
msh
|27. 8. 2015 13:22
jezisi dit to zvladne male dite dami :-D
marketa
|20. 10. 2014 18:22
No to je teda zase recept na houby :-( kdyz uz jsem davate recept, tak uvadejte gramaz proboha
Tereza
|30. 5. 2014 08:27
Dnes je budu delat podruhe. Vyborne, jednoduche. Poprve jsem si udelala cely pekac a s chuti jsem je jedla tri dny. Dnes mi s nimi pomuze kamaradka, kterou jsem pozvala na obed. Dekuji za tento recept... :-)
miluška
|26. 2. 2014 19:29
Vážení, je to totiž recept jen pro pokročilé <:-)
Verča
|7. 1. 2014 13:13
Souhlasím, když se jedná o recept, tak by byly vhodné i poměry a ne jen ingredience. To je jako bych napsala článek "Postavte si dům" - potřebujete cihly, beton, dřevo, okna a tašky, nebo plech na střechu. Namíchat maltu, "snad umí každý", ne? I když tady, už se nedivím ničemu :-!
Verča
|7. 1. 2014 13:03
Právě jsem se nad sebou zamyslela a zjistila jsem, že jsem úplně neschopná "chudinka", když neumím udělat ani palačinky, jako něčí perfekní 8letá dcera. Já jsem totiž taková tipická mladá maminka co nic nestíhá. S tím rozdílem, že mám jenom jedno dítě. Každý den uklízím, vařím, peru, chodím 2x denně s malou na procházku, denně do města na nákup, 3-4x do týdne jezdím s malou k doktorovi (kvůli zdravotním problémům) a dělám práci z domova, aby jsme měli aspoň nějaké peníze na přilepšenou. Netuším, v jaké dědině, paní "dokonalá" Danka bydlí, ale já znám minimálně 20 maminek, a to jen ve svém nejbližším okolí, které to mají podobné jako já. Vařím sice od dvanácti let, včetně skoro veškeré starosti o domácnost, ale palačinky u nás nikdy nebyly oblíbené, takže jsem je dělala cca jednou. Abych řekla pravdu, tak asi fakt nic neumím, když neumím palačinky. Ale za to každý den peču chleba a rohlíky (bez domácí pekárny), 1-2x týdně dělám domácí máslo, občas tvaroh a 1x doměsíce sýr, pečený čaj, ovocný a bylinkový sirup. A to ještě zavařuji prakticky vše, co jde. A přes to všechno, si najdu čas, pokecat si s těmi stejnýmí "chudinkami", jako jsem já. Neříkám, že to má každá stejné. Určitě existují i takové, o jakých tu paní "dokonalá" píše, ale neměla by jim závidět. Není to hezké a je to hřích. Když se mají dobře a vyhovuje jim to, tak ať. Anebo to znáte z vlastní zkušenosti??? :-D
Danka
|3. 1. 2014 11:36
Já nevím, ale špenát a palačinky připraví sama i moje 8 letá dcera. Na to snad skutečně recept netřeba. Ale dneska ty mladé maminy nic nestíhají, nic neumí. vidim to v práci, má dvě děti, jedno vede na 8 do školky, druhé v kočárku, prokecá celé dopoledne na dědině se stejnými "chudinkami", které také nestíhají. V 11 si jdou do jídelny pro oběd, aby stihly alespoň dát prádlo do automatky, než přijde chlap z práce. To se fakt nedá stíhat......trochu by se nad sebou měly zamyslet :-)
MARCELA
|24. 11. 2013 13:13
PALAČINKY JSOU VÝBORNÉ
DĚKUJI ZA RECEPT POCHUTNALI JSME SI MŇAMKA
Lenka
|19. 10. 2013 19:55
Souhlasím! Má to být zde, od toho je to recept. Když mám hledat na 3 místech, tak se na tento vykašlu úplně ! :-P
bluu
|20. 8. 2013 14:12
Jinak smetanu tekutou ne zakysanou :) A je to opravdu velice syté, mě stačila 1 palačinka :-) :-D
bluu
|20. 8. 2013 14:09
Tak když neumím palačinky a špenát tak si ještě najdu zvlášť recept na to, ne? A nebo na obalu od špenátu je většinou návod.
Jan
|9. 7. 2013 12:30
Ten návod je fakt hrůza absolutně k ničemu! :-X
Siq
|12. 6. 2013 22:18
Taktiež mám pocit, že učený nikto z neba nespadol, a recept nie je iba o ingredienciách, ale aj o postupe (Merriam-Webster slovník:), aby dokázal dané jedlo pripraviť každý. Argument: "To snad umí každý ne?" je hodný niekoho, kto akosi pozabudol, že aj on sám sa musel danú vec niekedy naučiť. Odpoveďou na túto predpokladane rétoricku otázku však je prekvapivo: Nie. Nie každý to vie. TO je pravý dôvod existencie receptov a kuchárskych kníh - poskytnúť základnú metodológiu výroby kompletného pokrmu. Rád by som videl Vami napísanú kuchárku a jej úspešnosť v kulinárstve:) A preto opäť, obdobne ako Nikol a určite mnohí ďalší, pokračujem v hľadaní receptu ako komplentého súboru pokynov, a nie ako návodu na polotovarovú kombináciu rôznych jedál s variabilitou hodnou metódy pokus-omyl.
Nikol
|20. 2. 2013 12:46
Vero, take si myslim, ze to je spatne. Nehledame na recepty.cz recepty pro pobaveni, ale recepty abychom si do te nasi huby neco uvarili:). Takze jdu hledat dal, jak se uvarit spenat.....pro chytraky:"opravdu nevim jak uvarit bez recepty, asi tak jako vy neumite trenovat na maraton a pritom vite jak je dlouhy"
Nikola
|14. 2. 2013 10:02
Vy neumíte udělat špenát?? a palčinky?? to snad umí každý ne?
vera
|4. 2. 2013 14:02
Himlhergot a kde je ten recept? TO si jako myslí kdo, že recept je "připravíme špenát" a "Připravíme palačinky". Co to je klasický? To snad ne?!?! S tím jděte do .... Akorát si tady honí prachy na reklamách!!!
Nikola
|24. 1. 2013 12:58
Výborný recept :) chutnají i mému rok a půl starému synovi :)
Hanka
|7. 1. 2013 11:35
Dobrý den, zkoušel to někdo se zakysanou smetanou??já jen že jí mam doma tam bych to vyzkoušela,ale mám strach aby nezkazila celou chut:o)
Eva
|23. 9. 2012 14:19
Jaká má být prosím ta smetana? Tekutá z kelímku nebo zakysaná? Děkuji!! :-)
Daniela
|22. 6. 2012 12:48
Opravdu výborné a chutné!!! Jako hlavní chod v létě mňam.
Do každé palačinky jsem zamotala spolu se špenátem dva plátky šunky. Palačinky se trošku hůř motaly, špenát mi z toho vytékal, ale výsledná chuť byla na jedničku, moc jsme si pochutnali.
Blažena Halušková
|9. 12. 2008 09:16
Jelikož mám dceru vegetariánku, občas hledám recept, aby se najedli i chlapi - masožrouti. Tohle chutnalo celé rodině (dcera komentovala - teda mami, tak dlouho se s tím děláš a my to během deseti minut sníme; ale je to výborný). No, to je holt úděl nás kuchařek; ale ta radost, že rodině chutnalo! Dávám jedna.
Hanka Šimmerová
|17. 3. 2008 09:33
Toto jídlo je podle mě velmi syté a hutné a nám moc chutná i jako hlavní chod. Dnes jsem vařila a napadl mě zlepšovák pro ty, které nebaví dělat zvlášť jíšku do špenátu. Prostě jsem do něj nalila trochu palačinkového těsta (kde je v podstatě vše, co se do špenátu dává) a provařila. Není to asi úplně echt, ale já bych to na chuti nepoznala a ušetřila jsem čas i nádobí..
Iva Bednarova
|19. 1. 2008 15:05
urcite je to vyborne jidlo,ale u nas by proslo jen jako predkr,nezda se mi to prilis syte,za prve,a aby se z toho dval ide opravdunajedli tak by toho muselo byt velke mnozstvi a nejaka priloha,za druhe
Michaela Kellnerová
|19. 3. 2007 08:06
Opravdu jsme si pochutnali, báječný recept! Do špenátu jsem nakrájela na kostičky kousek salámu, a nahoru na palačinky jsem nastrouhala nivu. Nemá to chybu! Dávám 1.
hana Novotná
|8. 2. 2006 16:09
Je to vynikající, zvláště ta smetana "vcucnutá" do palačinek. Úžasné.
Hana Sobotková
|23. 1. 2006 12:11
Nebojte se té smetany, úžasně palačinky zjemní a dá jim úplně jinou chuť.
Di
|9. 1. 2006 08:18
Klidně to paní Jarčušková zkuste napoprvé nejen bez smetany, ale i bez zapečení. Je to méně práce. Prostě připravte špenát (mléko nebo smetanu je možné dát do něj) a palačinky (tady lze část mléka nahradit sodovkou nebo pivem). Palačinky naplňte špenátem a pochutnejte si. Lze přidat i kousek ohřátého párku, šunky, kostičky salámu nebo uzeného.
Tereza Jarčušková
|9. 1. 2006 07:14
Máme radi slané palačinky aj špenát. Určite vyskúšam, potom dám vedieť.
Ivana Kolmašová
|5. 1. 2006 09:43
Tyto palačinky dělám už léta. Nízkokalorická varianta bez smetany je taky moc dobrá - jen je třeba dát víc sýra. Výborné i se strouhanou Nivou.