balení
eidam sýr
45%, né 30% (koupila jsem balenou kostku, nekoukala jsem na váhu)
1
balení
sýr niva
1ks cca 150g
3
lžíce
kečup
1
kelímek
smetana 12%
1
plátek
máslo
1
plátek
sádlo
6
ks
palačinky
Postup přípravy receptu
1
Nejprve uděláme 6 palačinek naslano (receptů je tu dost), já dělala cca z 0,5 l mléka a polohrubé mouky. Mezitím, než vychladnou, si připravíme směs na plnění.
2
Na pánvi rozpustíme sádlo a necháme na něm zezlátnout cibulku. Poté kuřecí maso (dávám prsa) nakrájené na nudličky hodíme na pánev společně s česnekem nakrájeným na plátky (dle chuti 2-3 stroužky) a zprudka osmahneme. Až se maso zatáhne, přidáme na krátké proužky nakrájenou papriku a na malé kousky nakrájenou brokolici (pokud někdo není vysloveně milovník, tak dejte menší množství, já brokolici miluji, tak jsem dala 0,5 kg). Po chvíli jsem nasypala cca půl pytlíku mražené kukuřice a přidala pár plátků másla a lehce prosolila. Chvíli jsem směs míchala, poté jsem přikryla pokličkou a za občasného promíchání dusila cca 20 minut.
3
Mezitím jsem dvě menší keramické misky vymazala herou. Po podusení směsi jsem vzala palačinku, lehce ji potřela kečupem (odhaduji na každou palačinku 0,5 lžíce, ale dělám to podle oka), nastrouhala jsem na to trochu eidamu (45%!!! -> eidam 30% není moc pro tepelné zpracování, po vychladnutí "zgumovatí" a je tuhý). Nasypala jsem na to směs, zabalila a dala do misky.
4
(Palačinky se dají jíst už takhle plněné a nezapečené.)
5
Když byly misky plné, nastrouhala jsem na vrch nivu a celé jsem to zalila smetanou - do každé misky 0,5 kelímku. V horkovzdušné troubě jsem zapékala cca 15 minut na 150-180°C, zkrátka jsem to vyndala, když smetana probublala a už nebyla tolik tekutá a niva zezlátla.
6
Samozřejmě každý si může do směsi dát to, co má rád, víc masa, méně zeleniny či ještě jinou zeleninu, zkrátka podle chuti. Já miluji tuto kombinaci. :)