kg
mleté maso - míchané
nebo jen vepřové - plec, bůček
2
ks
cibule
1
kelímek
smetana 12%
olej
sůl
pepř mletý
3
ks
vejce
1
dl
mléko
6
lžíce
strouhanka
1
ks
květák
Postup přípravy receptu
1
Na oleji mírně osmahneme cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a restujeme zhruba 10-15 minut. Pak do masa přidáme 5 lžic strouhanky.
2
Pekáček vymastíme, vysypeme zbylou strouhankou, dáme polovinu masa, na to rozprostřeme uvařený a na růžičky rozebraný květák a na to dáme druhou polovinou masa.
3
Pekáček přiklopíme - nebo dáme alobal a v troubě zapečeme. Po zapečení zalijeme smetanou s mlékem a rozšlehanými vajíčky, trochou solí a pepřem. Dopečeme, ke konci odkryjeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marti Vetcha
|1. 2. 2008 02:58
Tak jsme to dneska meli na veceri a myslim, ze jsem to nevarila naposledy. Jednoduche a dobre. Mozna bych to trochu prikorenila, aby to bylo trochu pikantnejsi. Omylem jsem tam dala zakysanou smetanu a chutnalo dobre. Meli jsme k tomu salat, ale myslim ze s kyselyma okurkama to nebude mit chybu.
Maruš
|24. 9. 2007 12:15
Misho,odhadem peču v troubě tak asi 40 minut.Mám plynovou,tak stupně nenapíšu,ale na střední teplotu,podle potřeby pak zmírním.
Misha
|22. 9. 2007 12:40
Jak dlouho se to zapeka a jak pri jake teplote prosim?
Eva Ulmanová
|10. 7. 2006 08:39
Tento recept dělám podobně: orestované maso smíchám se sójovým granulátem a pokrájeným květákem, vmíchám pouze žloutky, sníh z bílků na závěr.