Porce masa osolíme a opepříme a namáčíme v poměrně dost hustém palačinkovém těstíčku. Postupně vkládáme do rozpáleného oleje nebo ztuženého tuku a po všech stranách rychle osmažíme, ale ne příliš.
2
Připravíme si skleněnou zapékací mísu vymazanou máslem a klademe do ní osmažené porce, které prokládáme kusy másla. Pokud zbyde těsto, usmažím 2-3 malé placky a porce s nimi v míse pokryju.
3
Přikryjeme skleněným víkem a dáme do trouby zapékat asi při teplotě 220 °C. Maso by mělo být měkké, až po stěnách uvidíme do tmavozlatohněda vypečené kůrčičky.
4
Jako příloha je nejlepší bramborová kaše + kyselá okurka
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tralalinka
|13. 4. 2008 12:01
Zkusila jsem to a moc nám to chutnalo, pekla jsem 20 minut. Pak jsem zasypala strouhaným sýrem, zalila šlehačkou a pekla ještě asi 5 minut, dokud se sýr úplně neroztekl. Dávám za 1, výborné :-)
Petra S.
|10. 12. 2005 13:09
Když se to zapeče ještě i s cibulkou, tak to nemá chybu!