plátek
maso
(kuřecí nebo krůtí prsa či plátky vepřové kýty)
100
g
česnekový bok
(nebo anglické slaniny)
1
ks
cibule
4
stroužek
česnek
grilovací koření
1
kelímek
šlehačka
olej
sůl
150
g
sýr
uzený
6
ks
brambory
Postup přípravy receptu
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Pekáček vytřeme olejem a naskládáme do něj vrstvu brambor, osolíme. Maso naklepeme, posypeme kořením a naskládáme na brambory. Na maso položíme plátky slaniny, zasypeme hrubě nakrájenou cibulí a česnekem. Navrch naskládáme vrstvu brambor, osolíme. Zalijeme šlehačkou a dáme přikryté péci do trouby (220 °C). Když jsou brambory téměř měkké, posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéci dozlatova.