• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečené mačkané brambory
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené mačkané brambory

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 16
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené mačkané brambory
Zapečené mačkané brambory
Zapečené mačkané brambory
Zapečené mačkané brambory
Zapečené mačkané brambory
Zapečené mačkané brambory
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
  • Dle počtu strávníků
    • brambory nové nebo pozdní dobře vykartáčkované
    • anglická slanina nebo moravská, váhalova...
    • sýr niva nebo jiný, dle chuti
    • sušená šunka
    • sušená rajčata
    • mozzarella
    • posekané bylinky dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý nebo jiné koření
    • sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

1
Brambory dobře omyjeme, pozdní vykartáčkujeme a dáme vařit do osolené vody téměř doměkka. Po uvaření scedíme, necháme částečně zchladnout a opatrně rozmáčkneme nebo roztrhneme, ale tak, aby byl brambor z vrchu rozbitý, ale ještě držel pohromadě.
2
Náplň je velmi variabilní, u nás je oblíbená slanina s Nivou + pepř a česnek, schwarzwaldská šunka s jemnějším sýrem, sušenými rajčaty + bylinky.

RADA: Jak loupat česnek? Koukněte na video!

3
Rozmáčknuté brambory ochutíme kořením a bylinkami. Solíme dle slanosti použité náplně, kterou na brambory poklademe drobně pokrájenou. Pokud chceme verzi bezmasou, použijeme například mozzarellu, sušená rajčata, bazalku nebo tymián, oregano... Je-li náplň sušší, položíme na brambor tenký plátek másla nebo pokapeme olejem.

RADA: Brambory: Levná jídla a co jste o nich možná nevěděli!

4
Vymažeme sádlem nebo olejem pekáč či zapékací mísu, kterou naplníme připravenými naplněnými bramborami a dáme zapéct do předehřáté trouby na 190 stupňů dozlatova a dokřupava.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mačkané brambory

Mačkané brambory

Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým salátkem

Mačkané batáty s krůtími řízky a…

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Zapečené
Oběd Svačina Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory nové Mozzarella Pepř mletý Posekané bylinky Sádlo Sůl Sušená rajčata Sušená šunka Sýr Niva

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňákový salát II.

Tuňákový salát II.

Úžasná vajíčková pomazánka

Úžasná vajíčková pomazánka

Palačinky od Petra

Palačinky od Petra

Malinový dort - bez křoupání

Malinový dort - bez křoupání

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Vaječná omeleta se zeleninou

Vaječná omeleta se zeleninou

Mrkvovo-celerový salát

Mrkvovo-celerový salát

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Čočkový salát se zeleninou

Čočkový salát se zeleninou

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
20
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
17
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
16
Pařížský dort
Pařížský dort

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Zapečené lečo
Zapečené lečo
Zapečené lečo s těstovinami
Zapečené lečo s těstovinami
Zapečené lilky
Zapečené lilky
Zapečené Manicotti
Zapečené Manicotti
Zapečené medové klobásky
Zapečené medové klobásky
Zapečené müsli II.
Zapečené müsli II.
  • Recepty.cz
  • Zapečené mačkané brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact