• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečené kuřecí závitky II.
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené kuřecí závitky II.

autor: Merry
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené kuřecí závitky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • kuřecí maso řízek
    • 300
      g anglická slanina
    • smetana
    • 4
      ks rohlík
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • sýr
    • koření Bylinkové máslo, petrželka

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si připravíme hmotu, kterou budeme následně plnit řízečky. Na kousky pokrájený rohlík rozmočíme ve smetaně než se řádně nasákne, nakrájíme na kostičky slaninu a cibulku. Část slaniny odložíme a zbytek osmahneme na pánvičce společně s cibulkou. Slaninu s cibulí přidáme do mísy s rozmačkanými rohlíky a řádně zamícháme. Dále okořeníme podle chuti a necháme chvíli odležet.
2
Mezitím si nachystáme řízky, které ořežeme a pořádně vyklepeme. Na každý řízek dáme asi lžíci uleželé hmoty a aby nám to drželo řízek spíchneme párátkem. Nachystáme si pekáč, ktretý vymažeme olejem a poklademe závitky. Plný pekáč posypeme zbytkem slaniny a zvrchu opět lehce polejeme olejem (já dávám olivový). Dáme do trouby a pomalu pečeme asi 25-30 min., podle barvy řízků uvidíme kolik času ještě potřebují.
3
Nakonec ještě všechny závitky posypeme strouhaným sýrem a necháme pár minut dojít. Nádivka, která zbyde je moc dobrá a proto ji také opeču a přidávám na talíř.
4
To vše podávám s bramborem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lilkové závitky - zapečené

Lilkové závitky - zapečené

Kuřecí závitky s nivou

Kuřecí závitky s nivou

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bulterierka2 | 19. 1. 2014 09:06

    skvělý recept rodině chutnal nejvíc s opečenými bramborami, tatarkou a salátkem

  • Zuzka
    Zuzka | 27. 6. 2011 09:07

    Moc dobrá nádivka, přidala jsem špetku muškátového květu a místo olivového oleje jsem pokladla bylinkovým máslem... Ani jsem nemusela maso, jen jsem pořád uždibovala tu upečenou nádivku...

  • lkadlecova | 15. 5. 2011 19:17

    Ahoj bylo to vynikající. Manželovo rodiče si moc pochutnali a manžel se jen olizoval. Místo smetany jsem dala mléko a přidala pažitku a bylo to bombastické. Děkuji za vynikající recept. dávám 1*

  • Mášenka M | 23. 4. 2011 17:26

    Moc dobré to bylo, přimíchala jsem do náplně šnytlík a ten nápad s krájením na studenou mísu se mi moc líbí.

  • Irča Š. | 19. 10. 2010 21:40

    naprostá mňamka,celá manželova rodinka se olizovala až za ušima

  • Simča Sládková | 23. 3. 2009 00:02

    Ještě poznámečka: Pokud by vám náááááhodou nějaký závitek zbyl, tak ho klidně nechte vychladnout a nakrájejte ho na plátky na studenou mísu - je výborný i takto.

  • Simča Sládková | 21. 3. 2009 14:28

    Závitky byly jedinečné, máme moc rádi kuře s nádivkou, ale celé kuře už moc nekupuji. (Jeho pečení trvá zbytečně dlouho proti plátkům.) Závitky jsem nejprve osmahla na pánvi, aby se zatáhly a pak teprve dodělala v troubě. A jelikož jsem plátky měla od včera naložené v marinádě (olej + citr. šťáva + sůl + česnek), byly závitky hotové zhruba stejně rychle, jako rýže, kterou jsem v troubě také dusila. Dávám za 1!

  • Petra Labancová | 30. 8. 2008 18:11

    Vynikajuce! Mala som tu dnes svokrovcov a jedlo malo velky uspech /dokonca svokra/tchyne si pytala recept/. Nabuduce skusim aj z morcacieho/krutiho masa. Dakujem Barborke za super recept.

  • Martina Pokorová | 15. 3. 2008 12:58

    Jídlo bylo vynikající.Pochválila ho i babička,která přijela na návštěvu a to pracuje jako kuchařka :-).

  • Barbora Pflugová | 20. 5. 2006 14:46

    Smetanu dávám normální na vaření, buď od Ramy, nebo ve žlutým kelímku(omáčkovou). Jsem ráda, že Vám chutnalo!!!

  • Zdena z JM | 16. 5. 2006 06:31

    Je to vynikající.Nádivku jsem všechnu upotřebila do závitků.Na každý plátek jsem dala tak 2 lžíce a plátek jsem jen přehla a sepla párátkem.Ihned posypala sýrem a na každý závitek položila 2 plátky anglické slanina.Podlila jsem trochou vývaru. Dávám jedničku.

  • Jana Kutačová | 13. 5. 2006 11:37

    Smetana má být sladká ,ke šlehání nebo zakysaná?Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Uzeniny & mleté maso
Maso Drůbeží Uzeniny Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Koření Kuřecí maso Pepř mletý Rohlík Smetana Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový koláč s citronem

Tvarohový koláč s citronem

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Kuřecí steak na bylinkovém másle

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

Pribiňáčkové řezy

Pribiňáčkové řezy

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

Bezlepková bábovka

Bezlepková bábovka

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou

Jednoduché tvarohové šátečky (závin)…

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Dýňová polévka s červenou čočkou
Dýňová polévka s…

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Drama v Love Islandu: Nevěra se ženou na WC! Slzy a odchod

Drama v Love Islandu: Nevěra se ženou na WC! Slzy a odchod

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

Další doporučené recepty:

Zapečené kuřecí s rajčaty
Zapečené kuřecí s rajčaty
Zapečené kuřecí s tatarkou
Zapečené kuřecí s tatarkou
Zapečené kuřecí v bramborákové směsi
Zapečené kuřecí v bramborákové směsi
Zapečené lasagne
Zapečené lasagne
Zapečené lečo
Zapečené lečo
Zapečené lečo s těstovinami
Zapečené lečo s těstovinami
  • Recepty.cz
  • Zapečené kuřecí závitky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact