Nastrouháme brambory na hrubo, osolíme, opepříme, přidáme na drobno nasekanou cibuli, majoránku, vejce a česnek. Namícháme klasické těsto na bramboráky a přidáme do těsta olej, aby se těsto v misce prosmažilo a nebylo vyschlé.
2
Nakrájíme kuřecí maso na malinké kousíčky, osolíme, opepříme,přidáme koření na kuře a osmahneme společně s nadrobno nakrájenou anglickou na pánvičce. Když je maso osmahnuté, vmícháme majonézu a necháme prohřát.
3
Nastrouháme si sýr na hrubo, nakrájíme jarní cibulku. Smícháme.
4
Těsto na bramboráky dáme do olejem vymazaných mističek nebo libovolných zapékacích nádob. Rozprostřeme do nepříliš tlusté vrstvy, aby se těsto propeklo jako bramborák. Na těsto rozprostřeme připravenou kuřecí směsku a dáme zapéct do předehřáté trouby (250°C) na cca 20 minut (kontrolujeme, jestli těsto už hnědne jako bramborák).
5
Pokud je těsto propečené, vyndáme misky, zasypeme směsí sýra a jarní cibulky a necháme zpět v troubě lehce rozpustit sýr (není nutné, pokud nemáte rádi rozteklý sýr, do trouby už nedávejte).
6
Servíruji přímo v miskách, lze vyklopit i na talířek.