Plátky masa jemně rozklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme dle chuti např. grilovacím kořením a česnekem a poklademe na dno lehce vymaštěného pekáčku nebo plechu.
2
Na maso rozspostřeme syrové brambory nakrájené na tenčí kolečka, lehce osolíme, můžeme posypat bazalkou. Celé posypeme nastrouhanou Nivou (čím více, tím je to lepší) a nakonec zalijeme kelímkem šlehačky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kuře
|20. 10. 2011 10:16
Kelímek šlehačky a niva to nebude pro děti to pravé...
Evulinda
|22. 6. 2006 22:22
Dnes jsem zkoušela, brambory jsem posypala lehce sušenou bazalkou. O poslední kousek jsme se s manželem přetahovali. Moc doporučuju!!!
Zuzana Šindlerová
|4. 4. 2006 12:54
Vždycky jsem to dělala obráceně, tzn. brambory, na to maso, cibule, sýr a šlehačka. Tohle bude určitě lepší, maso nebude tak vysušené. Dík za další inspiraci :-)))Doba pečení se určitě pozná podle zlatavé kůrčičky na bramborách.
milena 007
|4. 4. 2006 11:31
jak dlouho péct
Alena Hanusová
|24. 2. 2006 16:10
Moc dobré! Znám. Dělám takto brambory, cibuli a brokolici. Zaliji smetanou a před dopečením posypu strouhanou Nivou. Mňam! Dokonce i můj masožrout manžel si pochutnává.