Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Celer očistíme a pokrájíme na hranolky dlouhé asi 3 cm. Žampiony nasucho očistíme, oloupeme, větší rozpůlíme, menší rozčtvrtíme.
2
Máslo rozehřejeme a zesklovatíme na něm nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme je ze všech stran. Přidáme celer, žampiony a opékáme. Vlijeme citronovou šťávu, vývar a smetanu a asi 5 minut vše dusíme. Osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku.
3
Pokrm přeložíme do zapékací formy a pokryjeme hermelínem nakrájeným na plátky. Zapékáme při 180 °C asi 20 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Hejdukova
|16. 1. 2009 18:40
Vsem nam moc chutnalo, hlavne manzelovi, a to je takrikajic "mlsna huba" urcite doporucuji, je to lehke a moc dobre!
Zdena z JM
|29. 10. 2007 06:35
Nezlobte se ,ale to je pěkně blbý dotaz.Toje jako kdybyste se zeptala,jestli můžete dát do celerové pomazánky něco jiného než celer.Samozžřejmě,že můžete, ale pak už to nebude celerová pomazánka nebo kuře na celeru, ale něco úplně jiného,např.kuře na kedlubnách a chutnat to bude úplně jinak.
Zita Matejkova
|28. 10. 2007 16:29
Zorko,ale řapíkatý celer chutná jinak než bulva,zkuste to ochutnat,uvidíte,že každý je jiný.
Zora Manasová
|28. 10. 2007 15:54
Nemáme radi zeler, môžem ho nahradiť kalerábom (kedlubnou)? Ďakujem.
Karla
|27. 10. 2007 18:14
moc dobroucke, vsichni jsme si na tomto jidle pochutnali. DOPORUCUJI VYZKOUSET. Nemela jsem toliko smetany, tak jsem zmixla se zakysanou smetanou. Nemela jsem hermelin, posypala jsem to Mozzarelou strouhanou. Chvala tomu, kdo tento pokrm vymyslel!!! Moc dekuji
Radka X
|7. 12. 2004 14:39
Moc děkuji, jemné, skvělé, výborné, super nápad, byla jsem moc pochválená...! Doporučuji!!