• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 65 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
6fotografií
Nahrát fotku
 

Lahodný pokrm, který vás zasytí nejen v sychravých zimních dnech - to jsou kroupy zapečené spolu s kapustou, rajčaty, cibulí a česnekem. Krásně krémová dobrota připravovaná na bílém víně chutná báječně, zvlášť když ji doplníte o strouhaný parmezán a goudu.

Suroviny

4 porce
    • olivový olej na smažení
    • 1
      ks kapusta menší
    • 300
      g růžičková kapusta
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 100
      g kroupy ječené
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 200
      ml bílé víno - suché
    • 400
      ml mléko plnotučné
    • 100
      g sušená rajčata
    • 200
      g sýr gouda
    • 1
      svazek bazalka
    • 30
      g parmazán

Postup přípravy receptu

1
Ve velkém zapékacím kastrolu rozehřejte trochu oleje. K kapusty vykrojte košťály, nakrájejte ji na osminky, naskládejte do kastrolu. Přidejte na půlky překrojené hlavičky růžičkové kapusty. Restujte do zezlátnutí, asi 3 minuty. Poté zeleninu vyndejte a nechte stranou.
2
Do kastrolu přilijte opět trochu oleje a nasypte na plátky nakrájenou cibuli. Restujte 5 minut do změknutí. Poté přidejte nasekaný česnek a kroupy a restujte ještě 3 minuty. Vmíchejte mouku a po minutě přilijte víno. Nechte další minutu probublávat a pak zalijte mlékem. Snižte teplotu, vařte 15 minut a často míchejte.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Troubu předehřejte na 200 °C. Ke kroupám přimíchejte pokrájená rajčata a nahrubo nastrouhanou goudu. Vše ještě 5 minut míchejte na sporáku a nakonec přidejte nasekanou bazalku. Nahoru naskládejte obě kapusty, zasypte jemně strouhaným parmazánem a pečte 25 minut.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu!

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (Březen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šafránové rizoto s cuketami

Šafránové rizoto s cuketami

Rizoto s citronem

Rizoto s citronem

Kuřecí jáhlové rizoto

Kuřecí jáhlové rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno - suché Česnek Cibule Hladká mouka Kapusta Kroupy Mléko plnotučné Olivový olej Parmazán Růžičková kapusta Sušená rajčata Sýr Gouda

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Falešné španělské ptáčky

Falešné španělské ptáčky

Pomazánka křenová a česneková

Pomazánka křenová a česneková

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Čočková polévka s klobásou

Čočková polévka s klobásou

"Dietní" řízečky se šťouchanými brambory a okurkovým salátem

"Dietní" řízečky se šťouchanými…

Bílková poleva na perníčky

Bílková poleva na perníčky

Zapečené brambory s kuřecím masem

Zapečené brambory s kuřecím masem

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

199
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
103
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
21
Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Telecí roláda s jablky,…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Zapečené klobásky se zelným salátem
Zapečené klobásky se zelným salátem
Zapečené kokosové ovoce
Zapečené kokosové ovoce
Zapečené kroupy s brambory a žampiony
Zapečené kroupy s brambory a žampiony
Zapečené krůtí maso s růžičkovou kapustou
Zapečené krůtí maso s růžičkovou…
Zapečené kuře na žampionech
Zapečené kuře na žampionech
Zapečené kuře s bramborem
Zapečené kuře s bramborem
  • Recepty.cz
  • Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact