• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 65 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
6fotografií
Nahrát fotku
 

Lahodný pokrm, který vás zasytí nejen v sychravých zimních dnech - to jsou kroupy zapečené spolu s kapustou, rajčaty, cibulí a česnekem. Krásně krémová dobrota připravovaná na bílém víně chutná báječně, zvlášť když ji doplníte o strouhaný parmezán a goudu.

Suroviny

4 porce
    • olivový olej na smažení
    • 1
      ks kapusta menší
    • 300
      g růžičková kapusta
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 100
      g kroupy ječené
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 200
      ml bílé víno - suché
    • 400
      ml mléko plnotučné
    • 100
      g sušená rajčata
    • 200
      g sýr gouda
    • 1
      svazek bazalka
    • 30
      g parmazán

Postup přípravy receptu

1
Ve velkém zapékacím kastrolu rozehřejte trochu oleje. K kapusty vykrojte košťály, nakrájejte ji na osminky, naskládejte do kastrolu. Přidejte na půlky překrojené hlavičky růžičkové kapusty. Restujte do zezlátnutí, asi 3 minuty. Poté zeleninu vyndejte a nechte stranou.
2
Do kastrolu přilijte opět trochu oleje a nasypte na plátky nakrájenou cibuli. Restujte 5 minut do změknutí. Poté přidejte nasekaný česnek a kroupy a restujte ještě 3 minuty. Vmíchejte mouku a po minutě přilijte víno. Nechte další minutu probublávat a pak zalijte mlékem. Snižte teplotu, vařte 15 minut a často míchejte.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Troubu předehřejte na 200 °C. Ke kroupám přimíchejte pokrájená rajčata a nahrubo nastrouhanou goudu. Vše ještě 5 minut míchejte na sporáku a nakonec přidejte nasekanou bazalku. Nahoru naskládejte obě kapusty, zasypte jemně strouhaným parmazánem a pečte 25 minut.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu!

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (Březen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šafránové rizoto s cuketami

Šafránové rizoto s cuketami

Rizoto s citronem

Rizoto s citronem

Kuřecí jáhlové rizoto

Kuřecí jáhlové rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno - suché Česnek Cibule Hladká mouka Kapusta Kroupy Mléko plnotučné Olivový olej Parmazán Růžičková kapusta Sušená rajčata Sýr Gouda

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé po cikánsku

Zapečené filé po cikánsku

Hranolky z kapra

Hranolky z kapra

Mrkvová pomazánka extra

Mrkvová pomazánka extra

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Meruňkový koláč z cukety

Meruňkový koláč z cukety

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Avokádový dezert

Avokádový dezert

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

43
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
39
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
34
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
23
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Zapečené klobásky se zelným salátem
Zapečené klobásky se zelným salátem
Zapečené kokosové ovoce
Zapečené kokosové ovoce
Zapečené kroupy s brambory a žampiony
Zapečené kroupy s brambory a žampiony
Zapečené krůtí maso s růžičkovou kapustou
Zapečené krůtí maso s růžičkovou…
Zapečené kuře na žampionech
Zapečené kuře na žampionech
Zapečené kuře s bramborem
Zapečené kuře s bramborem
  • Recepty.cz
  • Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact