Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, naskládáme vedle sebe do pekáčku vytřeného olejem, zasypeme strouhaným sýrem a polijeme (spíš lžící pokecáme, je hustá) kyselou šlehačkou. Pečeme nejdříve přikryté cca 25 min, pak odkryjeme a dopečeme, až povrch zezlátne.
2
Protože šlehačka i mléko díky konzervačním přísadám většinou normálně nezkysne, spíše zhořkne, řeším to tak, že do otevřené šlehačky vmíchám 1 1/2 lžíce octa, nechám stát cca 2 hodiny a je hotovo. Šlehačka úplně zhoustne, má konzistenci jako zakysaná smetana z kelímku a v pokrmu dodá příjemně lehce pikantní chuť.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jitka B.
|14. 11. 2005 12:28
To mě napadlo taky a vyzkoušela jsem to, ale vůbec nám to nechutnalo. Neudělalo to tu správnou chuť ani šťávičku, která se udělá při použití šlehačky. Když povrch se sýrem zezlátne, chce to vychytat tu chvilku, kdy v pekáčku zůstává ještě zbyteček šlehačky, spíš taková šťáva, kterou se pak přelijí brambory. Taky se tenhle recept dá s úspěchem připravovat v remosce, dělám to skoro radši než v troubě.
Hanka
|11. 11. 2005 08:57
Recept to je dobry, ale nechapu, proc se tam nemuze dat rovnou zakysana smetana! :)