• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené kotletky se šunkou a slaninou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené kotletky se šunkou a slaninou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené kotletky se šunkou a slaninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vepřové kotlety bez kosti
    • 150
      g anglická slanina
    • 150
      g šunka 100-150 vepřová nebo kuřecí
    • 100
      sýr Eidam - nahrubo
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 4
      lžička strouhanka 3-4

Postup přípravy receptu

1
Maso nejlépe naložit do druhého dne - naklepat, naříznout po stranách, osolit opepřit, z jedné strany potřít prolisovaným česnekem a z druhé strany hořčicí, zakápnout olejem a nechat uležet v lednici. Varné sklo jen krapet vymazat olejem (maso už je s olejem), poklást dno plátky slaniny, na to šunku, naložené kotletky, na hrubou eidam a 3-4 lžičky strouhanky. Zapečeme bez víka ve vyhřáté troubě cca hodinku do zlatova.
2
Výborná příloha brambory, zelenina a jogurtový dresing (bílý jogurt, česnek, sůl).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kotletky na leču

Kotletky na leču

Přátelské kotletky

Přátelské kotletky

Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

Kotletky na třešních a bezinkovém…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bcg | 30. 9. 2012 22:14

    www.zumail.cz/jsemzuu/6cbed2e80f296daa

  • MartikK
    MartikK | 4. 3. 2012 15:21

    Výborné, jen jsem to trošku přehnala s česnekem, takže příště uberu a také není nutné moc solit maso, slanina a sýr jsou slané už dost.

  • recepty73
    recepty73 | 19. 8. 2011 08:12

    ...výborné, než jsem stačil vyfotit, byly =-O ;-) :-P

  • Zdenka Fridrichvá | 4. 8. 2007 11:35

    Dnes jsme to měli na oběd můžu říci výborné.

  • Lída | 23. 7. 2007 09:41

    Po přečtení komentáře Jany z VM jsem vyzkoušela a opravdu jsou kotletky výborné. Taky jsem dala slaniny a šunky dvě vrstvy a nemá to chybu. Děkuji Janě za typ a autorce za recept.

  • Irena Krupičková | 16. 7. 2007 17:35

    Ještě jsem zapomněla-kdo nemusí šunku a raději něco pikantnějšího, může vyzkoušet místo šunky suchý salámek typu uherák,stačí ale vysočina nebo herkules, pokrm celkově získá trochu jinou chuť-ocení především pánové:-).

  • Jana z VM | 16. 7. 2007 14:51

    Ale ta krásná kůrčička se utvořila i bez šlehačky, to udělala ta strouhanka s máslem! Paráda! Ještě dodávám, že jsem to pekla v novýcdh kachlových kamnech a z kachláků je každé pečení exkluzivní, jak z masa, tak z mouky !!

  • Danka Snášelová | 16. 7. 2007 12:31

    Doporučuji na každou kotletku ještě přidat kopeček jemně usmažené cibulky.Potom celý obsah pekáčku posypat nastrouhaným sýrem a místo strouhanky navršit, přibližně na každou kotletku, kopeček ušlehané šlehačky (pochopitelně bez cukru). Šlehačka se během pečení rozteče, spojí se se sýrem a vytvoří zlatavou křupavou kůrčičku. Žádné podlévání, ani pekáč se nemusí vymazávat!!! Použité ingredience během pečení pustí velice dobrou šťávičku. Mňamka.

  • Jana z VM | 16. 7. 2007 07:12

    Vyzkoušeno, moc pochváleno !! Udělala jsem jako nedělní oběd (i na pondělí) přesně podle receptu i s tím máslíčkem nahoře a je to fakt dobrota! K tomu naše nové brambůrky a rajčatový salát a nemělo to vůbec chybu ! Vůbec jsem nepodlévala, jenom jsem dala té slaniny a šunky vždycky dvě vrstvy. Moc chválím, dávám velkou jedničku !!

  • Anonym | 12. 7. 2007 12:35

    Rozhodně to zkusím!!!Kotltty mám moc ráda a protože jsou suchší,manžel má raději krček,tak ta slanina bude super.Autor má pravduposlední dobou se strácí jména autorů,ikdyž píšeme pod svým imejlem.Jana

  • Irena Krupičková | 11. 7. 2007 15:58

    Není zač:-). Doufám,že bude chutnat.

  • Jana z VM | 11. 7. 2007 15:05

    Irčo, díky za odpověď, tak to určitě brzo udělám. Zase něco nového a už se těším!! Díky:o)

  • Irena Krupičková | 11. 7. 2007 14:06

    Někam vypadlo moje jméno-jsem autor receptu:-). Vůbec se to nepodlévá, krásně se to dozlatova upeče a je to opravdu mňamka. Díky slanině vespod nebude masíčko suché, opravdu není potřeba podlévat. Snad jen můžete na strouhanku přidat 2-3 lžičky másla

  • Jana z VM | 11. 7. 2007 13:40

    Vůbec se nepodlévá, ani trošku ?

  • Miloš Peltán | 11. 7. 2007 12:21

    mňam jen už když to čtu tak mám na to chuť. Jelikož jsem masovej, tak to je něco pro mě. to musí být dobrota. milda

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Hořčice plnotučná Pepř mletý Strouhanka Sůl Šunka Sýr Vepřové kotlety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bigos

Bigos

Rychlé BE-BE řezy

Rychlé BE-BE řezy

Mrkvový salát

Mrkvový salát

Šťouchaná buchta

Šťouchaná buchta

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Jemná pórková pomazánka

Jemná pórková pomazánka

Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

138
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
80
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
76
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
63
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
61
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Zapečené kotletky se šunkou a slaninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact