• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zapečené kotletky se šunkou a slaninou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené kotletky se šunkou a slaninou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené kotletky se šunkou a slaninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vepřové kotlety bez kosti
    • 150
      g anglická slanina
    • 150
      g šunka 100-150 vepřová nebo kuřecí
    • 100
      sýr Eidam - nahrubo
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 4
      lžička strouhanka 3-4

Postup přípravy receptu

1
Maso nejlépe naložit do druhého dne - naklepat, naříznout po stranách, osolit opepřit, z jedné strany potřít prolisovaným česnekem a z druhé strany hořčicí, zakápnout olejem a nechat uležet v lednici. Varné sklo jen krapet vymazat olejem (maso už je s olejem), poklást dno plátky slaniny, na to šunku, naložené kotletky, na hrubou eidam a 3-4 lžičky strouhanky. Zapečeme bez víka ve vyhřáté troubě cca hodinku do zlatova.
2
Výborná příloha brambory, zelenina a jogurtový dresing (bílý jogurt, česnek, sůl).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kotletky na leču

Kotletky na leču

Přátelské kotletky

Přátelské kotletky

Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

Kotletky na třešních a bezinkovém…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bcg | 30. 9. 2012 22:14

    www.zumail.cz/jsemzuu/6cbed2e80f296daa

  • MartikK
    MartikK | 4. 3. 2012 15:21

    Výborné, jen jsem to trošku přehnala s česnekem, takže příště uberu a také není nutné moc solit maso, slanina a sýr jsou slané už dost.

  • recepty73
    recepty73 | 19. 8. 2011 08:12

    ...výborné, než jsem stačil vyfotit, byly =-O ;-) :-P

  • Zdenka Fridrichvá | 4. 8. 2007 11:35

    Dnes jsme to měli na oběd můžu říci výborné.

  • Lída | 23. 7. 2007 09:41

    Po přečtení komentáře Jany z VM jsem vyzkoušela a opravdu jsou kotletky výborné. Taky jsem dala slaniny a šunky dvě vrstvy a nemá to chybu. Děkuji Janě za typ a autorce za recept.

  • Irena Krupičková | 16. 7. 2007 17:35

    Ještě jsem zapomněla-kdo nemusí šunku a raději něco pikantnějšího, může vyzkoušet místo šunky suchý salámek typu uherák,stačí ale vysočina nebo herkules, pokrm celkově získá trochu jinou chuť-ocení především pánové:-).

  • Jana z VM | 16. 7. 2007 14:51

    Ale ta krásná kůrčička se utvořila i bez šlehačky, to udělala ta strouhanka s máslem! Paráda! Ještě dodávám, že jsem to pekla v novýcdh kachlových kamnech a z kachláků je každé pečení exkluzivní, jak z masa, tak z mouky !!

  • Danka Snášelová | 16. 7. 2007 12:31

    Doporučuji na každou kotletku ještě přidat kopeček jemně usmažené cibulky.Potom celý obsah pekáčku posypat nastrouhaným sýrem a místo strouhanky navršit, přibližně na každou kotletku, kopeček ušlehané šlehačky (pochopitelně bez cukru). Šlehačka se během pečení rozteče, spojí se se sýrem a vytvoří zlatavou křupavou kůrčičku. Žádné podlévání, ani pekáč se nemusí vymazávat!!! Použité ingredience během pečení pustí velice dobrou šťávičku. Mňamka.

  • Jana z VM | 16. 7. 2007 07:12

    Vyzkoušeno, moc pochváleno !! Udělala jsem jako nedělní oběd (i na pondělí) přesně podle receptu i s tím máslíčkem nahoře a je to fakt dobrota! K tomu naše nové brambůrky a rajčatový salát a nemělo to vůbec chybu ! Vůbec jsem nepodlévala, jenom jsem dala té slaniny a šunky vždycky dvě vrstvy. Moc chválím, dávám velkou jedničku !!

  • Anonym | 12. 7. 2007 12:35

    Rozhodně to zkusím!!!Kotltty mám moc ráda a protože jsou suchší,manžel má raději krček,tak ta slanina bude super.Autor má pravduposlední dobou se strácí jména autorů,ikdyž píšeme pod svým imejlem.Jana

  • Irena Krupičková | 11. 7. 2007 15:58

    Není zač:-). Doufám,že bude chutnat.

  • Jana z VM | 11. 7. 2007 15:05

    Irčo, díky za odpověď, tak to určitě brzo udělám. Zase něco nového a už se těším!! Díky:o)

  • Irena Krupičková | 11. 7. 2007 14:06

    Někam vypadlo moje jméno-jsem autor receptu:-). Vůbec se to nepodlévá, krásně se to dozlatova upeče a je to opravdu mňamka. Díky slanině vespod nebude masíčko suché, opravdu není potřeba podlévat. Snad jen můžete na strouhanku přidat 2-3 lžičky másla

  • Jana z VM | 11. 7. 2007 13:40

    Vůbec se nepodlévá, ani trošku ?

  • Miloš Peltán | 11. 7. 2007 12:21

    mňam jen už když to čtu tak mám na to chuť. Jelikož jsem masovej, tak to je něco pro mě. to musí být dobrota. milda

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Hořčice plnotučná Pepř mletý Strouhanka Sůl Šunka Sýr Vepřové kotlety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou

Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Jemná křenová pomazánka

Jemná křenová pomazánka

Lahodný salát s uzeným lososem

Lahodný salát s uzeným lososem

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Bochánky z odpalovaného těsta

Bochánky z odpalovaného těsta

Zapečené brambory se špenátem a houbami

Zapečené brambory se špenátem a…

Vanilková bábovka z tvarohu

Vanilková bábovka z tvarohu

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

121
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
93
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
90
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
90
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
67
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Svatba Janise Sidovského a Pavla Vítka: Žilková (63) s tajemným doprovodem!

Svatba Janise Sidovského a Pavla Vítka: Žilková (63) s tajemným doprovodem!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

  • Recepty.cz
  • Zapečené kotletky se šunkou a slaninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact