Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto rozválíme na placky, necháme oschnout, rozkrájíme na flíčky, uvaříme v osolené vodě a scedíme. Část změklého másla utřeme se zbývajícími dvěma žloutky se smetanou. Do směsi vmícháme sníh, ušlehaný ze dvou bílků. Zapékací mísu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.
2
Flíčky smícháme s na kostičky nakrájenou šunkou, solí a pepřem, vysypeme do zapékací mísy, zalijeme připravenou směsí a ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.
Chválím velice za domácí výrobu flíčků v receptu! :-) A těším se na vyzkoušení ;-)
Zaneta
|13. 2. 2014 15:09
Děkuji...nedávno jsem přemýšlela na flíčky, ale tam kde bydlím, tak je nemají...Takže ted vím, jak na to...Maso nejím, ale se zeleninou budou skvělé...Tohle bylo mé oblíbené jídlo od mateřské školky...A že už je to pěkně dávno.. <3
tonda
|9. 2. 2014 13:15
kupovane stoji za hovno,jen debilove si je kupujou
Síma
|2. 9. 2013 16:15
Že je šunky málo bylo snad vidět hned, tak jste si měla přidat víc.
Uvařila jsem podle rozpisu. Dokonce jsem přidala ke dvěma vejcím dva bílky do smetany navíc. Chuťově dobré. Ale mezi těstovinami bylo šunky, vajec, smetany žalostně málo. A jednotlivé fleky byly téměř jedny na druhých. Ačkoli mi to pozitivně připomnělo školní jídelnu, tento recept mezi své oblíbené nezařadím.
Neuvěřitelné, jak je to velký rozdíl oproti kupovaným ;-)
Alka
|28. 1. 2006 02:27
Mamka delala taky vzdycky jen domaci a jsou vynikaji!!Uvarene jsme mely vzdy samotne-mamka se soli a trochou sadla,ja s cukrem a ze zbytku byly sunkafleky..budu je muset taky zkusit!!;-)
Odvárková
|1. 4. 2005 16:47
Moje maminka je dělá JENOM z doma udělaných flíčků a jídlo je potom pro všechny delikatesa. Opravdu chutnají úplně jinak. Když je udělám z kupovaných flíčků moc slávy nesklidím, třebaže postup je stejný. Stejné to je s nudlemi do polévky. Přitom nudlové těsto je opravdu strašně jednoduché, jen to zkusit. Majlenka.
Ivana
|2. 9. 2004 10:02
Je to skvělé jídlo, a já si dovolím doporučit malou změnu: flíčky jsem na něj použila pouze jednou, protože tyto placaté těstoviny udělají z jinak chutného pokrmu upěchovanou buchtu. Nenadlehčí ho ani sníh z bílků. Celá léta používám kolínka, spirálky a jiné drobné těstoviny.
Kuchařka on-line
|1. 9. 2004 16:12
Ale však nikdo vás nenutí je plácat doma...
Hanka
|1. 9. 2004 16:09
Ptákovina, radši si je koupím a v je to rozhodně rychlejší.
Ivana
|31. 8. 2004 08:41
Je to skvělý recept. Já na toto jídlo nepoužívám flíčky (ať už domácí či kupované), ale zásadně drobná kolínka, spirálky a jiné neplacaté těstoviny. Z flíčků mi totiž vznikla upěchovaná "buchta", nezachránil to ani sníh. Z kolínek je jídlo nakypřené. Zkuste to.
Hanka
|30. 8. 2004 15:00
Je pravda, že kdo si dá práci a udělá si flíčky doma, tak je to velký rozdíl. Jsou mnohem chutnější.
Lada Kovářová
|30. 8. 2004 14:12
Jistě že dají, ale také není problém si je připravit doma.
Petr
|30. 8. 2004 14:05
Oni se u Vás nedají koupit flíčky v pytlíku??Kde to žijete:-)