Brambory oloupeme a syrové nakrájíme na plátky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na proužky. Zapékací mísu vymažeme olejem a klademe vrstvu brambor, kterou osolíme, okmínujeme a opeříme. Na ně poklademe filé, které též osolíme. Na vrch dáme nakrájené papriky a rajčata a přikryjeme opět brambory, které opět posolíme a okmínujeme. Na vrch klademe lístečky másla a potřeme zapékací omáčkou.
2
Pečeme v troubě zvolna asi 45 minut. 10 minut před dokončením přidáme smetanu dle množství.
3
<BR>Na jednu porci cca 200 g filé, 200 g brambor, jednu papriku, jedno rajče. Ostatní suroviny podle chuti.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Franta
|29. 7. 2014 16:14
Tak jsem to vyzkoušel, udělal jsem dvě vrstvy, smetanu jsem nedal, ale zalil jsem to nakonec vajíčkama a je to dobrý....
Anonym
|18. 11. 2007 21:12
Vzkaz pro Jájinu, jsme v kategorii POKRMY Z RYB tak nevím proč se zmiňujete o receptu z jiné kategorie? To sem vůbec nepatří!
Jájina
|21. 10. 2007 14:12
Já dělám jinou verzi, protože nemáme rádi ryby. Místo ryb dám kuřecí nebo vepřové maso/rychle opečené na tuku na pánvi/a ještě pokladu anglickou slaninou. A bez zeleniny.Je lepší zeleninový salát. Takové recepty v zapékací míse mám ráda, protože je to snadný, rychlý recept, který můžete připravit ráno a je celé dopoledne uklizeno.
dearali
|1. 10. 2007 16:35
zapekaci omacka se da koupit v obchode, je to podlevaci stava na maso, baleno v plechovce.
Marcel
|18. 8. 2006 09:46
To tím asi myslí, to, co se ze všeho vypeče, tak to dole nabrat a tím polévat ..
Anonym
|6. 5. 2005 22:38
I pro mne je zapékací omáčka neznámý pojem.Může autor blíže specifikovat? Děkuji.Nebo je to snad bešamel?