Filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, které pokapeme citronovou šťávou. Nízkou zapékací formu vymažeme, vysypeme a vložíme do ní nakrájené filé. Troubu předehřejeme na 225 °C. Smetanu našleháme a opatrně do ní vmícháme hotovou cikánskou omáčku. Směsí přelijeme kousky ryby a vše uhladíme. Pokrm posypeme sýrem a pečeme v troubě zhruba 20 minut. Nakonec můžeme posypat nasekaným koprem.
Téměř bezpracný rychlý oběd.Jako přílohu jsem uvařila těstoviny
Lucie Zellerova
|31. 12. 2009 21:08
Použila jsem pangase a moc si pochutnal i náš mlsný syn. Jednoduché a rychlé. Hodnotím 1
Lucie Zellerova
|31. 12. 2009 21:08
Použila jsem pangase a moc si pochutnal i náš mlsný syn. Jednoduché a rychlé. Hodnotím 1
Marie Šindelová
|29. 5. 2009 09:18
Místo filé jsem sice použila pangase,ale pochutnali jsme si všichni.Dávám 1.
Jarka Mastilová
|1. 11. 2008 10:07
Nebylo to jen moc dobré,ale i jednoduché a rychlé,proto za 1
Kamca
|18. 4. 2006 17:42
Moc velika namka, dnes to jdu varit uz podruhe.
Kuchařka on-line
|6. 1. 2006 12:57
Viz. recept Cikánská omáčka.
Bronislava Laznicky
|6. 1. 2006 12:34
Prosim o recept na Cikanskou omacku. Rada bych tento recept vyzkousela, ale bydlim ve Svycarsku a tady se Cikanska omacka neprodava!
Vlasta
|3. 10. 2005 11:10
Je to velice rychlé a chutné, příjemná změna jak udělat rybí filé nebo i jinou rybu, nemusí to být nakrájené. V receptu je uvedeno smetanu našlehat, takže jsem ji ušlehala a myslím, že se nic nezkazí ať je našlehaná nebo nikoliv, může být také více sýra. Jednoznačně dávám za jedna.
Lucia Porošinová
|1. 10. 2005 15:45
Bolo to chutne, jednoduche a rychle!
Kuchařka on-line
|10. 8. 2005 20:11
Smetana se jen SMÍCHÁ s cikánskou omáčkou.
Kateřina R.
|10. 8. 2005 08:52
Takže- 'našleháme' nebo 'jen smícháme'???????
Lada Kovářová
|21. 2. 2005 10:43
Smetana se jen smíchá s cikánskou omáčkou.
Anonym
|21. 2. 2005 10:41
Mám dotaz: ta smetana se má ušlehat do tuha nebo jenom smíchat s cikánskou omáčkou? Děkuji za odpověď, Jana
Kuchařka on-line
|15. 1. 2005 16:23
Odkaz na recept na cikánskou omáčku doma připravenou je zde v komentářích jako třetí příspěvek. Cikánská omáčka se dá koupit jako hotová omáčka (ve skle, najdete ji někde u hotových omáček nebo těstovin) v každém dobře zásobeném obchodě.
marie krejzarova
|15. 1. 2005 16:02
Jelikož jsem nikde nezjistila co je cikánská omáčka upravila jsem si recept tak trochu podle sebe.Do smetany jsem zamíchala trochu pálivé papriky,dábelského koření a gyrosu.Bylo to též výborné.Ale i přez to bych chtěla vědět co je to ta cikánská omáčka,nebo kde se alespon koupí.Díky kdo mi poradí.
Dana
|2. 10. 2004 20:46
Je to skutečně velmi dobré. Ale posypala jsem file lehce kořením na ryby a chce to trochu přisolit. Byl to velký ohlas a již jsem to dělala čtyřikrát.
Kuchařka on-line
|25. 8. 2004 09:36
Recept na cikánskou omáčku najdete tady http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JNIRJNFPD&id_kategorie=JNLQIRH5 nebo zadejte ve vyhledávání výraz "cikánská omáčka"
Ruza svedova
|25. 8. 2004 04:56
Neziji v Cechach. Muzete mi sdelit co cikanskaomacka obsahuje?Recept zni moc zajimave. Dekuji
Jarka Petrová
|7. 7. 2004 11:14
Je to fakt vynikající. Už jsem to dělala kdysi dávno a teď jsem na to dostala chuť a nemohla nikde najít recept. Sláva internetu a hlavně Vašim stránkám!!! Díky a zdravím Jarka