• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zapečené fenykly
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené fenykly

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené fenykly
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks fenykl velké
    • citronová šťáva z 1 citronu
    • 1
      svazek petrželka
    • 100
      g strouhaný parmazán
    • 1
      plechovka rajčata loupaná
    • 5
      lžíce strouhanka
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Fenykly důkladně očistíme a omyjeme. Vnější listy, stonky a vnitřní tvrdé části odstraníme. Drobné zelené lístky dáme stranou. Fenykly vložíme do vroucí osolené vody, do které jsme přidali citronovou šťávu. Vaříme asi 20 minut. Scedíme a necháme vychladnout. Loupaná rajčata necháme okapat.
2
Do olejem vymazané zapékací formy dáme nejdříve okapaná rajčata a ně rozprostřeme listy fenyklů. Osolíme, opepříme.
3
Na jemno nakrájenou cibuli a česnek zesklovatíme na rozpáleném oleji. Přidáme strouhanku a opražíme. Stáhneme z ohně, vmícháme sekanou petrželku, posekané zelené fenyklové lístky a strouhaný parmezán.
4
Strouhankovou směsí pokryjeme fenykly. Pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory s oříšky, brokolicí a sýrem

Zapečené brambory s oříšky, brokolicí…

Zapečené rizoto česko-italské hospodyně

Zapečené rizoto česko-italské…

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 2. 1. 2014 17:24

    Vynikající recept, rodina první fenykl moc ochutnat nechtěla, tak jsem si vařila jenom pro sebe, dopadlo to tak, že mi to spásli :)

  • Lucie Saquet | 28. 2. 2007 12:29

    Moc mi tento recept chutnal, jen manzel rikal, ze vrchni cast je ponekud sucha. Myslite, ze by stacilo pridat trochu parmazanu, aby tomu tak nebylo? Diky.

  • Gabriela B | 29. 6. 2006 20:50

    Pane Dimmer, to jste mne velmi potěšil. Tento recept patří mezi mé oblíbené. Je to jeden z několika úžasných receptů, které jsem získala od své tchýně z Německa. Recept lze samozřejmě obměňovat dle chuti a podle toho co máte zrovna po ruce, např. anglickou slaninou nebo olivami. Fenykl jsem objevila díky svému manželovi (z nějakého důvodu jsem byla přesvědčená, že tato zelenina chutná příšerně) a dnes patří mezi má oblíbená jídla.

  • Tereza Jarčušková | 2. 6. 2006 12:36

    Surové jemne narezané fenykly sú výborné do zeleninových šalátov.

  • Tomáš Dimmer | 1. 6. 2006 19:37

    Makrobiotickou stravu jsem vždy bral poněkud s rezervou, kdysi jsem zkoušel několik jídel z makrobiotické kuchařky a opravdu nic moc. Dnes jsem viděl v prodejně ovoce a zeleniny výstavní fenykl a napadlo mě, že bych mohl udělat rodině zdravou večeři. Zkusil jsem tedy Váš recept, přesně dodržel suroviny tak jak píšete a klobouk dolů! Výborné! Manželka snědla porci jako nikdy předtím. Děkujeme!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Citronová šťáva Fenykl Olivový olej Pepř mletý Petrželka Rajčata Strouhanka Strouhaný parmazán Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Balkánský salát

Balkánský salát

Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

Pomazánka "hned pryč"

Pomazánka "hned pryč"

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Přírodní maso se zeleninou

Přírodní maso se zeleninou

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Pečené kuře s nádivkou

Pečené kuře s nádivkou

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

364
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
172
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
93
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
88
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
81
Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Míchaná vejce (nejen) s…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Všeslovanská epopej Ivana Mládka ve Zlíně: Upálený Babiš i zbouchnutá Maruška

Všeslovanská epopej Ivana Mládka ve Zlíně: Upálený Babiš i zbouchnutá Maruška

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Zapečené cukety se šunkou a sýrem
Zapečené cukety se šunkou a sýrem
Zapečené fazolky se strouhankou
Zapečené fazolky se strouhankou
Zapečené fazolky v bešamelu
Zapečené fazolky v bešamelu
Zapečené filé
Zapečené filé
Zapečené filé na špenátě
Zapečené filé na špenátě
Zapečené filé po cikánsku
Zapečené filé po cikánsku
  • Recepty.cz
  • Zapečené fenykly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact