sýr
podle chuti-parmesan, chedar, eidam, mnozstvi 2-3 lzice
500
ml
mléko
2
lžíce
hladká mouka
4
lžíce
olivový olej
muzeme nahradit maslem
muškátový oříšek
necele pul lzicky strouhaneho orisku
Postup přípravy receptu
1
Fazolky omyjeme, odkrojíme konce a vložíme do vařící osolené vody. Uvaříme téměř doměkka, scedíme a necháme trochu vychladnout. Pórek nakrájíme na kolečka a na lžíci oleje osmažíme dozlatova.
2
V hrnečku rozmícháme mouku s malou částí mléka na hladkou kašičku. Do kastrůlku si dáme mléko a olej a na mírném ohni za stálého míchání přidáváme kašičku z mouky. Osolíme, přidáme muškátový oříšek, přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut (neustále mícháme).
3
Smícháme fazolky, pórek, petrželku, případně dosolíme a opepříme. Vše vložíme do pekáčku, zalijeme bešamelem, posypeme sýrem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 200°C po dobu 20-30 minut. Podáváme samostatně s pečivem nebo jako přílohu k masu.