Originální pokrm z křupavých croissantů zapečených se žampiony, kadeřávkem a cibulí. Přidejte ještě strouhaný čedar a rychlá a chutná večeře je na světě.
Croissanty natrhejte na větší kusy, dejte je do zapékací mísy, zalijte dvěma lžícemi rozpuštěného másla a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, asi 7 minut. Pečivo bude díky předpečení křupavé.
Žampiony očistěte a pokrájejte na plátky, cibuli na tenké klínky. Kadeřávek zbavte tuhých stonků, natrhejte na kousky, propláchněte a dobře osušte. V pánvi rozehřejte lžíci másla, orestujte cibuli a žampiony. Jakmile jsou houby opečené, přidejte kadeřávek a nechte ho maximálně dvě minuty zavadnout.
Směs z pánve dobře promíchejte v zapékací míse s předpečenými croissanty, zalijte rozšlehanými vejci ochucenými solí a pepřem a zasypte nahrubo nastrouhaným sýrem. Vraťte do trouby a pečte ještě 10 minut.