• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
5fotografií
Nahrát fotku
 

Kapie s balkánským sýrem jsou skvělé ještě horké, ale i studené – paprika dokonale změkne a sýr vytvoří křupavou krustu.

Suroviny

4 porce
    • 6
      ks kapie
    • 2
      hrst černé olivy
    • 250
      g balkánský sýr
    • 150
      g sýr čedar
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      hrst bazalka
    • 1
      svazek tymián
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • pečivo k podávání

Postup přípravy receptu

1
Kapie podélně rozkrojte na poloviny a zbavte semínek. Polovinu vypeckovaných oliv nasekejte nadrobno, většinu balkánského sýra nadrobte, čedar nastrouhejte nahrubo, vše promíchejte v míse.

RADA: Naučte se správně vařit plněné papriky!

2
V hmoždíři nadrťte česnek, bazalku a lístky tymiánu, přimíchejte 3–4 lžíce olivového oleje, jen lehce osolte a opepřete. Směsí potřete vnitřky kapií, naskládejte je na plech a naplňte sýrovou směsí. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C alespoň na 30 minut.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Hotové papriky zakápněte zbytkem bylinkového oleje a posypte kousky balkánu. Podávejte s olivami a pečivem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Jarní šakšuka

Jarní šakšuka

Šakšuka v paprikách

Šakšuka v paprikách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Bazalka Černé olivy Česnek Kapie Olivový olej Pečivo Pepř mletý Sůl Sýr Čedar Tymián

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Sardelové chlebíčky

Sardelové chlebíčky

Salát Caesar

Salát Caesar

Rychlá uzeninová polévka s rýží

Rychlá uzeninová polévka s rýží

Bramborové klobásy

Bramborové klobásy

Campari Orange Passion

Campari Orange Passion

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Krůtí roláda plněná hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

22
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
19
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
18
Milionářské řezy se slaným karamelem
Milionářské řezy se…
16
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
16
Dýňové muffiny
Dýňové muffiny

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz 75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Zapečené brambory se žampiony
Zapečené brambory se žampiony
Zapečené brynzové halušky
Zapečené brynzové halušky
Zapečené buřty s nivou a cibulí
Zapečené buřty s nivou a cibulí
Zapečené cannelloni z trouby v pikantní omáčce
Zapečené cannelloni z trouby v pikantní…
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s krémovým sýrem a ovocem
Zapečené croissanty s krémovým sýrem a…
  • Recepty.cz
  • Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact