• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
5fotografií
Nahrát fotku
 

Kapie s balkánským sýrem jsou skvělé ještě horké, ale i studené – paprika dokonale změkne a sýr vytvoří křupavou krustu.

Suroviny

4 porce
    • 6
      ks kapie
    • 2
      hrst černé olivy
    • 250
      g balkánský sýr
    • 150
      g sýr čedar
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      hrst bazalka
    • 1
      svazek tymián
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • pečivo k podávání

Postup přípravy receptu

1
Kapie podélně rozkrojte na poloviny a zbavte semínek. Polovinu vypeckovaných oliv nasekejte nadrobno, většinu balkánského sýra nadrobte, čedar nastrouhejte nahrubo, vše promíchejte v míse.

RADA: Naučte se správně vařit plněné papriky!

2
V hmoždíři nadrťte česnek, bazalku a lístky tymiánu, přimíchejte 3–4 lžíce olivového oleje, jen lehce osolte a opepřete. Směsí potřete vnitřky kapií, naskládejte je na plech a naplňte sýrovou směsí. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C alespoň na 30 minut.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Hotové papriky zakápněte zbytkem bylinkového oleje a posypte kousky balkánu. Podávejte s olivami a pečivem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Jarní šakšuka

Jarní šakšuka

Šakšuka v paprikách

Šakšuka v paprikách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Bazalka Černé olivy Česnek Kapie Olivový olej Pečivo Pepř mletý Sůl Sýr Čedar Tymián

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Šopský salát jinak

Šopský salát jinak

Nepečený moučník (dobrotka)

Nepečený moučník (dobrotka)

Azu po česku

Azu po česku

Jahodovo-smetanové řezy

Jahodovo-smetanové řezy

Ovesné muffiny

Ovesné muffiny

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Pečené smetanové řízky

Pečené smetanové řízky

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Doporučujeme

60 minut
Panenka s batátem a pestem

Panenka s batátem a pestem

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

15
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
12
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
11
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
11
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s…
10
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Zapečené brambory se žampiony
Zapečené brambory se žampiony
Zapečené brynzové halušky
Zapečené brynzové halušky
Zapečené buřty s nivou a cibulí
Zapečené buřty s nivou a cibulí
Zapečené cannelloni z trouby v pikantní omáčce
Zapečené cannelloni z trouby v pikantní…
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s krémovým sýrem a ovocem
Zapečené croissanty s krémovým sýrem a…
  • Recepty.cz
  • Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact