kelímek
zakysaná smetana
asi na 750 g - 1 kg brambor
1
ks
paprika
žlutá nebo červená
jarní cibulka
česnek
dle chuti
klobása
dle chuti, lze i vynechat
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Brambory nakrájíme na tenké plátky, cibulku a česnek nasekáme a papriku a klobásku pokrájíme na kostičky. Vše dáme do zapékací misky, přimícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme. Vše promícháme. Navrch můžeme dát koření na americké brambory, ale není to nutné.
2
Potom dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut, až brambory změknou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
soudruh Berósek
|31. 12. 2015 01:47
na používání trouby jsem trouba
tak to dělám v remosce
brambory na kolečka je potřeba předem uvařit, a nemusí se zrovna ve slupce
ale to je moc práce, tak je v mixéru nastrouhám jako na bramborák, chvíli to trvá, ale nakonec změknou
chtěl jsem to koštnout se zakysanou smetanou, ale stejně jsem to nakonec udělal se šlehačkou
vaření a žraní zdar
soudruh Berósek
|31. 12. 2015 01:47
na používání trouby jsem trouba
tak to dělám v remosce
brambory na kolečka je potřeba předem uvařit, a nemusí se zrovna ve slupce
ale to je moc práce, tak je v mixéru nastrouhám jako na bramborák, chvíli to trvá, ale nakonec změknou
chtěl jsem to koštnout se zakysanou smetanou, ale stejně jsem to nakonec udělal se šlehačkou
vaření a žraní zdar
Tento recept nás nezaujal, nedojedlo se to. Brambory mně nechtěly změknout - nemají se třeba dávat předvařené? Pekla jsem opravdu dost dlouho, až jsem na to dostala vztek a přešla mně chuť. :) Bohužel to ale ani příliš nechutnalo zbytku domácnosti.
Arnošt Hausvater
|10. 9. 2008 16:53
Místo zakysané smetany dejte šlehačku s nastrouhaným plísňovým sýrem též velmi dobré
Makina
|27. 11. 2007 20:26
Zrovna to jdu vyzkoušet, tak uvidíme. :)
Simona
|6. 9. 2007 10:33
Skvělá záležitost, jedny z nejlepších zapečaných brambor jaké jsme kdy jedli, jen se po nich zaprášilo :o)