• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory se zakysanou smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené brambory se zakysanou smetanou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 27
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené brambory se zakysanou smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • brambory dle počtu strávníků
    • 2
      kelímek zakysaná smetana asi na 750 g - 1 kg brambor
    • 1
      ks paprika žlutá nebo červená
    • jarní cibulka
    • česnek dle chuti
    • klobása dle chuti, lze i vynechat
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme na tenké plátky, cibulku a česnek nasekáme a papriku a klobásku pokrájíme na kostičky. Vše dáme do zapékací misky, přimícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme. Vše promícháme. Navrch můžeme dát koření na americké brambory, ale není to nutné.
2
Potom dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut, až brambory změknou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • soudruh Berósek | 31. 12. 2015 01:47

    na používání trouby jsem trouba tak to dělám v remosce brambory na kolečka je potřeba předem uvařit, a nemusí se zrovna ve slupce ale to je moc práce, tak je v mixéru nastrouhám jako na bramborák, chvíli to trvá, ale nakonec změknou chtěl jsem to koštnout se zakysanou smetanou, ale stejně jsem to nakonec udělal se šlehačkou vaření a žraní zdar

  • soudruh Berósek | 31. 12. 2015 01:47

    na používání trouby jsem trouba tak to dělám v remosce brambory na kolečka je potřeba předem uvařit, a nemusí se zrovna ve slupce ale to je moc práce, tak je v mixéru nastrouhám jako na bramborák, chvíli to trvá, ale nakonec změknou chtěl jsem to koštnout se zakysanou smetanou, ale stejně jsem to nakonec udělal se šlehačkou vaření a žraní zdar

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 27. 1. 2014 18:18

    Tento recept nás nezaujal, nedojedlo se to. Brambory mně nechtěly změknout - nemají se třeba dávat předvařené? Pekla jsem opravdu dost dlouho, až jsem na to dostala vztek a přešla mně chuť. :) Bohužel to ale ani příliš nechutnalo zbytku domácnosti.

  • Arnošt Hausvater | 10. 9. 2008 16:53

    Místo zakysané smetany dejte šlehačku s nastrouhaným plísňovým sýrem též velmi dobré

  • Makina | 27. 11. 2007 20:26

    Zrovna to jdu vyzkoušet, tak uvidíme. :)

  • Simona | 6. 9. 2007 10:33

    Skvělá záležitost, jedny z nejlepších zapečaných brambor jaké jsme kdy jedli, jen se po nich zaprášilo :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Zapečené
Pokrmy Zdravě i chutně Z brambor Oběd Večeře Pečení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Jarní cibulka Klobása Paprika Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

"Pravé" Baileys

"Pravé" Baileys

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Jahodové řezy z Galaretky

Jahodové řezy z Galaretky

Tvarohové koláče

Tvarohové koláče

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

59
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
56
Houbový guláš
Houbový guláš
45
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory se zakysanou smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact