• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory se zakysanou smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené brambory se zakysanou smetanou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 27
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené brambory se zakysanou smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • brambory dle počtu strávníků
    • 2
      kelímek zakysaná smetana asi na 750 g - 1 kg brambor
    • 1
      ks paprika žlutá nebo červená
    • jarní cibulka
    • česnek dle chuti
    • klobása dle chuti, lze i vynechat
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme na tenké plátky, cibulku a česnek nasekáme a papriku a klobásku pokrájíme na kostičky. Vše dáme do zapékací misky, přimícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme. Vše promícháme. Navrch můžeme dát koření na americké brambory, ale není to nutné.
2
Potom dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut, až brambory změknou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • soudruh Berósek | 31. 12. 2015 01:47

    na používání trouby jsem trouba tak to dělám v remosce brambory na kolečka je potřeba předem uvařit, a nemusí se zrovna ve slupce ale to je moc práce, tak je v mixéru nastrouhám jako na bramborák, chvíli to trvá, ale nakonec změknou chtěl jsem to koštnout se zakysanou smetanou, ale stejně jsem to nakonec udělal se šlehačkou vaření a žraní zdar

  • soudruh Berósek | 31. 12. 2015 01:47

    na používání trouby jsem trouba tak to dělám v remosce brambory na kolečka je potřeba předem uvařit, a nemusí se zrovna ve slupce ale to je moc práce, tak je v mixéru nastrouhám jako na bramborák, chvíli to trvá, ale nakonec změknou chtěl jsem to koštnout se zakysanou smetanou, ale stejně jsem to nakonec udělal se šlehačkou vaření a žraní zdar

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 27. 1. 2014 18:18

    Tento recept nás nezaujal, nedojedlo se to. Brambory mně nechtěly změknout - nemají se třeba dávat předvařené? Pekla jsem opravdu dost dlouho, až jsem na to dostala vztek a přešla mně chuť. :) Bohužel to ale ani příliš nechutnalo zbytku domácnosti.

  • Arnošt Hausvater | 10. 9. 2008 16:53

    Místo zakysané smetany dejte šlehačku s nastrouhaným plísňovým sýrem též velmi dobré

  • Makina | 27. 11. 2007 20:26

    Zrovna to jdu vyzkoušet, tak uvidíme. :)

  • Simona | 6. 9. 2007 10:33

    Skvělá záležitost, jedny z nejlepších zapečaných brambor jaké jsme kdy jedli, jen se po nich zaprášilo :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Zapečené
Pokrmy Zdravě i chutně Z brambor Oběd Večeře Pečení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Jarní cibulka Klobása Paprika Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Výborná ořechová bábovka

Výborná ořechová bábovka

Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Vepřové kousky na paprice

Vepřové kousky na paprice

Vařená čokoládová poleva

Vařená čokoládová poleva

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Kuřecí maso na gril i do trouby

Kuřecí maso na gril i do trouby

Nadýchaný piškotový dort

Nadýchaný piškotový dort

Banánové placičky / palačinky

Banánové placičky / palačinky

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

58
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
52
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
37
Vepřová kýta s červenýma fazolema
Vepřová kýta s červenýma…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Špagety s mletým masem a zeleninou
Špagety s mletým masem a…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Modelka Leitnerová: Rozvod s podnikatelem!

Modelka Leitnerová: Rozvod s podnikatelem!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory se zakysanou smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact