Brambory uvaříme ve slupce téměř do měkka, vodu slijeme, brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na větší kostky. Oloupeme odpovídající množství kořene zázvoru a pokrájíme ho na menší kostky. V kastrůlku si rozehřejeme rostlinné máslo a zázvor na něm, na mírném plameni, pomalu smažíme do měkka, odstavíme. Uzené tofu a okurky nakrájíme na menší, cibuli na větší kostky.
2
Do větší mísy nebo hrnce dáme brambory, směs tofu, okurek a cibule, zázvor i s máslem, hrst pokrájené čerstvé natě koriandru, osolíme, opepříme, okořeníme červenou paprikou, zakapeme hořčicí. Vše opatrně dobře promícháme vařečkou.
3
Směs dáme do pekáčku, který vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180-200°C cca 60 minut. V polovině pečení je dobré promíchat vrstvy. Ke konci pečení je možné posypat strouhaným eidamem a nechat rozpéci.
Stejně dobré je to i bez sýra. Sám jsem se stal z vegetariána veganem, takže sýr již nepatří do mého jídelníčku, a vyzkoušel jsem bez ... snad pak lépe přidat o 1 tofu více.