Oblíbené zapečené brambory s dozlatova opečenou slaninou a cibulkou vyšperkované o růžičkovou kapustu. Vršek pokrmu zdobí plísňový sýr a nechybí ani smetana dochucená česnekem a petrželkou.
Troubu rozehřejte na 200 °C. Očištěné brambory uvařte ve slupce, musí zůstat pevné. Oblanšírujte kapustu - vsypejte ji do vroucí vody a po 3 minutách vyjměte a propláchněte ledovou vodou. Na pánvi orestujte kostičky slaniny a nadrobno nakrájenou cibuli. Menší pečící formu vymažte máslem a vysypejte strouhankou, vyskládejte do ní brambory, kapustu a slaninu s cibulí. Nahoru rozdrobte sýr. V misce vyšlehejte vejce se smetanou, ochuťte drceným česnekem, petrželkou, solí a pepřem a rovnoměrně rozlijte do pečící formy. 10 minut zapékejte přiklopené, poté 5 minut bez poklopu.