• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory s uzeným
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené brambory s uzeným

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené brambory s uzeným
Zapečené brambory s uzeným
Zapečené brambory s uzeným
Zapečené brambory s uzeným
Zapečené brambory s uzeným
Zapečené brambory s uzeným
4fotografie
Nahrát fotku
 

Oblíbené zapečené brambory s dozlatova opečenou slaninou a cibulkou vyšperkované o růžičkovou kapustu. Vršek pokrmu zdobí plísňový sýr a nechybí ani smetana dochucená česnekem a petrželkou.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 600
      g brambory typu B
    • 50
      g máslo
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 4
      ks vejce
    • 1
      hrst petržel jemně nasekaná
    • 50
      g strouhanka na vysypání formy
    • 300
      g anglická slanina
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 600
      g růžičková kapusta
    • 100
      g sýr s modrou plísní

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozehřejte na 200 °C. Očištěné brambory uvařte ve slupce, musí zůstat pevné. Oblanšírujte kapustu - vsypejte ji do vroucí vody a po 3 minutách vyjměte a propláchněte ledovou vodou. Na pánvi orestujte kostičky slaniny a nadrobno nakrájenou cibuli. Menší pečící formu vymažte máslem a vysypejte strouhankou, vyskládejte do ní brambory, kapustu a slaninu s cibulí. Nahoru rozdrobte sýr. V misce vyšlehejte vejce se smetanou, ochuťte drceným česnekem, petrželkou, solí a pepřem a rovnoměrně rozlijte do pečící formy. 10 minut zapékejte přiklopené, poté 5 minut bez poklopu.

RADA: Jak loupat česnek? Koukněte na video!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory s párky

Zapečené brambory s párky

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso FOOD
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Česnek Cibule Máslo Olivový olej Petržel Růžičková kapusta Smetana ke šlehání Strouhanka Sýr s modrou plísní Vejce

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koláč z pekla

Koláč z pekla

Šopský salát jinak

Šopský salát jinak

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Polévka s červenou řepou

Polévka s červenou řepou

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem

Nepečený ovocný dort s vaječným…

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Koka dort

Koka dort

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

60
Batátové pyré s pečenou zeleninou
Batátové pyré s pečenou…
33
Rozlétané plněné papriky
Rozlétané plněné papriky
30
Ořechová bábovka III.
Ořechová bábovka III.
21
Houbová omáčka II.
Houbová omáčka II.
19
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem
Smažená rýže se…

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Zapečené brambory s mozzarellou a rajčaty
Zapečené brambory s mozzarellou a…
Zapečené brambory s oříšky, brokolicí a sýrem
Zapečené brambory s oříšky, brokolicí a…
Zapečené brambory s párky
Zapečené brambory s párky
Zapečené brambory s uzeným tofu a zázvorem na koriandru
Zapečené brambory s uzeným tofu a…
Zapečené brambory s žampiony a kuřecím
Zapečené brambory s žampiony a kuřecím
Zapečené brambory se smetanou
Zapečené brambory se smetanou
  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory s uzeným
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact