Brambory uvařit ve slupce, oloupat na nakrájet na plátky. Cibuli nakrájet nadrobno, nechat zesklovatět na lžíci oleje, přidat maso a opékat asi 5 min. Ochutit hořčicí, kečupem, pepřem, oreganem a feferonkou, osolit. Přidat asi třetinu rajčat nakrájených na kostky a chvíli podusit. Do vymaštěné formy dát vrstvu brambor, osolit, na to dát směs masa a rajčat a posypat asi třetinou strouhaného sýra. Do vrchní vrstvy dát střídavě rajčata a brambory, osolit. Dát zapéct do vyhřáté trouby asi 20-25 minut, pak posypat zbytkem strouhaného sýra a ještě asi 5 minut zapéct, až se sýr rozpustí.
Recept je výborný, ale na to mleté maso pozor. Koupil jsem - já blbec - polotovar v supermarketu a tuk mi lezl i ušima. Takže ruče k řezníkovi, vybrat si polosuché masíčko a nechat umlít. Tuk to pustí i tak, takže při výběru masa buďte opatrní. Krmě vydrží v ledničce i dva tři dny, dá se ohřát v mikrovlnce, takže se množství netřeba bát.
Marti Vetcha
|4. 1. 2007 02:03
Myslela jsem si, ze to bude suche, ale byla to opravdu mnamka a i bez vajec byly skvele zapecene brambory. Hodnotim za 1.
Jitka Malinová
|26. 4. 2006 14:33
Použila jsem konzervu Hagis, kromně rajčat jsem přidala ještě kousek žlutí papriky a trochu mražených hub a bylo to super.
Misak
|26. 4. 2006 14:04
Dala jsem to masove smesi rajsky protlak, rajcatka jen sporadicky, eidam smichala s nivou a bramobory jeste posypala korenim na amer. brambory. Taky mnamka. Diky za inspiraci.
Zuzana Dvořáková
|16. 4. 2006 18:08
I když jsem tomu po přečtení moc nevěřila, tak tenhle recept mě velmi mile překvapil :-) Je to móóc dobré, ještě jsem přidala k masu sterilované žampiony a opravdu jsme si pochutnali :-)
malda
|15. 2. 2006 14:23
moje první větší jídlo, kromě čaje a vajíček který vařim, tak doufám že to vyjde, ale zatim to vypadá dobře