Brambory uvařit ve slupce, oloupat a nakrájet na kousky (nejlépe protlačit sítkem na bramborový salát).
2
Listy špenátu oprat a pokrájet na kousky. Na pánvi orestovat cibuli, přidat špenát a podusit do měkka.
3
Na závěr ochutít solí, květem, rozmačkaným česnekem. Ve vymazané míse důkladně promíchat brambory se špenátovou směsí a nahrubo nastrouhaným balkánem. Směs cca 15 min. zapékat. Žádné vrstvy surovin, žádné zalévání vejcem!
4
Chuť brambor a balkánského sýra je zvláštní a dobrá právě takto. Je to dobré "zbytkové" jídlo, špenátu i balkánu nemusí být mnoho.
Vynikající recept pro oběd "běžného" dne. Já jsem dala jak špenátu tak balkánu povíce, a opravdu jsme si pochutnali.
Lu
|27. 11. 2010 19:53
Vynikající bezmasá mňamka - ten balkán tomu dodá výbornou pikantní chuť..díky za typ, Lu ;-)
evitschka _
|29. 7. 2008 16:48
Je to vynikající jídlo :-)
Světlana
|16. 9. 2007 20:39
Anonyme, určitě jde vyměnit v receptu "Zapékané brambory s balkánem" brambory i balkán, ale to už pak je jiné jídlo, není? :-)
Anonym
|12. 9. 2007 01:42
Balkán jsem zkusila na teploü úpravu jen jednou - dle nějaké zdejší rady do paprik - a musím říct, že nadále ho budu používat už pouze za studena. Když si představím tenhle recept například s madelandem, případně ještě lépe místo brambor těstoviny, vychází mi to jednoznačně podstatně líp.
Vendula
|11. 9. 2007 12:01
Včera jsem to zkoušela. Je to dobré, sice žádný zázrak, ale mňam. Připadá mi to trochu suché. Sýr se nerozpustí, což je docela škoda.