• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory s květákem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené brambory s květákem

autor: milinka
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené brambory s květákem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • květák menší hlávka
    • měkký salám nemusí být
    • eidam sýr
    • vejce
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky, květák, salám a eidam nastrouháme na hrubé nudličky, osolíme, opepříme, přidáme trochu oleje, promícháme a dáme trochu zapéci.
2
Po cca 10 minutách zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a přikryté pokličkou pečeme, dokud brambory nejsou měkké (nejlepší je péci asi 1,5 hodiny na 200 °C, pak troubu vypnout a nechat ještě asi hodinu dopékat). Při vypnuté troubě dopékám už bez pokličky, aby se na povrchu udělala kůrčička.
3
Časově je to sice poněkud náročnější, ale doba, kdy se brambory pečou, se dá využít třeba na mytí oken :-)) Konkrétní množství jednotlivých surovin neuvádím záměrně, dělám to podle oka a každý si může množství surovin upravit podle vlastní chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Těstoviny zapečené s květákem a slaninou

Těstoviny zapečené s květákem a…

Zapečené těstoviny s květákem a kapustou

Zapečené těstoviny s květákem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • milinka | 26. 3. 2016 07:12

    Já to dělám ze syrových brambor schválně, protože při delším pečení se do brambor pěkně natáhnou všechny chutě :-)

  • Renča | 13. 8. 2014 10:25

    Asi bych dala uvařené brambory a povařený květák aby se to nepeklo tak dlouho :-)

  • Míša | 27. 3. 2012 18:46

    Hm, to zní lákavě, to musím vyzkoušet :-) a květák teda neuvařený, joo? ;)

  • Eva | 1. 3. 2008 15:51

    Vyzkoušela jsem to, jsou výborné. Dala jsem navíc ještě osmaženou cibulku. S vejci a mlékem jsem to zamíchala hned, bez předpékání.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Eidam sýr Květák Měkký salám Mléko Olej Pepř mletý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pravý upírský bramborák

Pravý upírský bramborák

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Zapečený bulgur

Zapečený bulgur

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Pečená dýně (velice chutná)

Pečená dýně (velice chutná)

Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou

Jednoduchá zeleninová polévka s…

Kmínové přírodní filety

Kmínové přírodní filety

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Doporučujeme

30 minut
Pečené batáty s quinoou

Pečené batáty s quinoou

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Králičí polévka - vývar
Králičí polévka - vývar
22
Bramborové wrapy s uzeným
Bramborové wrapy s uzeným
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…

Zajímavé články

Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
AHA.cz Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Odhalení kalendáře Pirelli: Noční jízda hvězd! A sobotní manévry…

Odhalení kalendáře Pirelli: Noční jízda hvězd! A sobotní manévry…

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory s květákem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact