Zapékací plech vymažeme slabě sádlem nebo máslem. Poklademe plátky cibule a pórku.
2
Maso naklepeme, osolíme, okořeníme dle vlastní chuti, prudce opečeme na pánvi a poté položíme na cibuli s pórkem. Na maso poklademe plátky červené řepy, osolíme, okořeníme - řepa asi 0,5 cm silné plátky. Dále dáme na 1 cm silné plátky brambory, osolíme, okořeníme, přidáme kmín, pepř.
3
Přelijeme šlehačkou a dáme do rozehřáté trouby zapéct asi na 1 hodinu.
4
Na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem a pažitkou.
Potřeboval jsem využít červenou řepu, tak jsem tento recept vyzkoušel s jednou úpravou. A to bez uvedené šlehačky. Jídlo bylo od strávníků hodnoceno velice kladně. Dávám 1 a děkuji za recept. :-)