g
měkký sýr
zrajici, napr.: Romadur, Hermelin, Brie
1
ks
vejce
2
ks
česnek
strouzky
strouhanka
olivový olej
Postup přípravy receptu
1
Brambory uvaříme i se slupkou, ještě teplé oloupeme a dobře rozmačkáme. Cuketu umyjeme a nakrájíme na kostičky. V panvi rozehřejeme olej, dáme smažit oloupaný česnek v celku, přidáme cuketu a necháme ji změknout. V míse smícháme brambory, vychladlou cuketu (česnek odstraníme), vejce, parmazan,osolíme, opepříme a promícháme. Zbylé dva sýry nakrajíme na kousky, přidáme ke směsi, promícháme. Pekáček vymastíme olejem, vysypeme strouhankou. Poklademe bramborovou směsí, posypeme strouhankou a pokapeme olejem. Dáme zapéct do teplé trouby na 200 °C po dobu 30 minut. Po upečení necháme trochu odstát a podáváme společně se zeleninovou přílohou.
tak snad nebudeš pohoršena ale asi to bude vážně jen název výrobku, možná nějaká směs parmezánu.. nevim. ale prodávají ho třeba v bille a je to takový malý červený pytlík, sýr je už nastrouhaný. ale "smrdí" i chutná docela dobře
taky jsem použila Formaggio da pasta. sice vlastně netuším, zda je to druh sýra nebo jen nějaká obchodní značka, ale "pravý" parmezan jsem jedla jen jednou, je to už dávno, ale chuť mi přišla celkem podobná.. ale už je to fakt dávno Teď jen doufám, že se na zahradě cuketa urodí, protože ji jíme v různých obměnách tak třikrát týdně ;-)
...brambory a cuketu jsem krájel na plátky, ze sýrů použil Nivu, Hermelín a Formaggio da pasta, jelikož Pasmesán je jaksi zrovna nedostatkové zboží =-O , strouhanku jsem dal čerstvou, pokapal máslem a byla to :-P :-P :-P ...
tak jsem se k tomu dnes konečně dostala a opravdu nezklamalo! měla být na dva dny, ale myslím, že večeři už nepřežije a to jsem kvůli malému cuketu ani předem neosmahla, dávala pouze obyčejný eidam a parmezánem a kouskem hermelínu posypala až na talíři. měli jsme se salátem a vážně výborné!
ta cuketa se dává i s tou slupkou? já ji začala vařit až teď malému a tomu ji vždy oloupu, ale nevim, li je to nutné. ale tohle vypadá moc dobře, tak nám zase obohatím jídelníček.. děkuji