Ve slupce uvařené brambory nakrájíme na kolečka. Pekáč vymažeme a vysypeme strouhankou a rozložíme do něj polovinu brambor. Navrch rozdrobíme brynzu, posypeme nakrájenou pažitkou a zakryjeme druhou polovinou brambor.
2
Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme a polejeme brambory. Smetanu osolíme, zalejeme brambory a zapečeme v troubě. Podáváme s kyselým mlékem nebo se zeleninovým salátem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Miro
|8. 12. 2006 13:00
Zní to zajímavě,bryndzu miluju!
Tereza Jarčušková
|7. 12. 2006 14:52
Markétko, zemiaky uvarené v šupke olúpte a potom režete.
Markéta
|6. 12. 2006 14:34
Taky jsem milovník brynzy,takze to v brzke dobe ochutnam. Jen me zajima dotaz,zda-li se to pece ve slupce(myslim ty brambory)?dekuji za Vasi odpoved.MArkéta
Tereza Jarčušková
|24. 7. 2006 10:19
Janinka, zemiaky lúpem, len veľmi skoré zemiaky dobre omyjem a nešúpem.
Janinka
|14. 7. 2006 16:16
Terezko, ty brambory pak oloupete, nebo je zapékáte i se slupkou? Samožřejmě se ptám na brambory v tomto čase, kdy jsou nové, čerstvé a "jedlé". Staré se asi loupat musí :-((
Ivana Přikrylová
|5. 7. 2006 00:11
Paní Terezko, tak to bude paráda. Dík za recept, brynzu přímo miluju (hlavně s haluškama)