• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory s brynzou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené brambory s brynzou

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené brambory s brynzou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 300
      g bryndza
    • pažitka
    • 100
      g uzená slanina
    • 2,50
      dl zakysaná smetana
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Ve slupce uvařené brambory nakrájíme na kolečka. Pekáč vymažeme a vysypeme strouhankou a rozložíme do něj polovinu brambor. Navrch rozdrobíme brynzu, posypeme nakrájenou pažitkou a zakryjeme druhou polovinou brambor.
2
Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme a polejeme brambory. Smetanu osolíme, zalejeme brambory a zapečeme v troubě. Podáváme s kyselým mlékem nebo se zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

Paprika plněná brynzou

Paprika plněná brynzou

Slaný koláč s brynzou

Slaný koláč s brynzou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miro | 8. 12. 2006 13:00

    Zní to zajímavě,bryndzu miluju!

  • Tereza Jarčušková | 7. 12. 2006 14:52

    Markétko, zemiaky uvarené v šupke olúpte a potom režete.

  • Markéta | 6. 12. 2006 14:34

    Taky jsem milovník brynzy,takze to v brzke dobe ochutnam. Jen me zajima dotaz,zda-li se to pece ve slupce(myslim ty brambory)?dekuji za Vasi odpoved.MArkéta

  • Tereza Jarčušková | 24. 7. 2006 10:19

    Janinka, zemiaky lúpem, len veľmi skoré zemiaky dobre omyjem a nešúpem.

  • Janinka | 14. 7. 2006 16:16

    Terezko, ty brambory pak oloupete, nebo je zapékáte i se slupkou? Samožřejmě se ptám na brambory v tomto čase, kdy jsou nové, čerstvé a "jedlé". Staré se asi loupat musí :-((

  • Ivana Přikrylová | 5. 7. 2006 00:11

    Paní Terezko, tak to bude paráda. Dík za recept, brynzu přímo miluju (hlavně s haluškama)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bryndza Pažitka Sůl Uzená slanina Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

prejt

prejt

Penne quattro formaggi

Penne quattro formaggi

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

Pizza z celozrnné mouky

Pizza z celozrnné mouky

Melounový nanuk

Melounový nanuk

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

31
"Míša" roláda
"Míša" roláda
21
Míša řezy
Míša řezy
20
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
20
Palačinky
Palačinky
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Přemožitelka upírů se vrací: Tohle je »nová Buffy«!

Přemožitelka upírů se vrací: Tohle je »nová Buffy«!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory s brynzou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact