• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory s brynzou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené brambory s brynzou

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené brambory s brynzou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 300
      g bryndza
    • pažitka
    • 100
      g uzená slanina
    • 2,50
      dl zakysaná smetana
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Ve slupce uvařené brambory nakrájíme na kolečka. Pekáč vymažeme a vysypeme strouhankou a rozložíme do něj polovinu brambor. Navrch rozdrobíme brynzu, posypeme nakrájenou pažitkou a zakryjeme druhou polovinou brambor.
2
Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme a polejeme brambory. Smetanu osolíme, zalejeme brambory a zapečeme v troubě. Podáváme s kyselým mlékem nebo se zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

Paprika plněná brynzou

Paprika plněná brynzou

Slaný koláč s brynzou

Slaný koláč s brynzou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miro | 8. 12. 2006 13:00

    Zní to zajímavě,bryndzu miluju!

  • Tereza Jarčušková | 7. 12. 2006 14:52

    Markétko, zemiaky uvarené v šupke olúpte a potom režete.

  • Markéta | 6. 12. 2006 14:34

    Taky jsem milovník brynzy,takze to v brzke dobe ochutnam. Jen me zajima dotaz,zda-li se to pece ve slupce(myslim ty brambory)?dekuji za Vasi odpoved.MArkéta

  • Tereza Jarčušková | 24. 7. 2006 10:19

    Janinka, zemiaky lúpem, len veľmi skoré zemiaky dobre omyjem a nešúpem.

  • Janinka | 14. 7. 2006 16:16

    Terezko, ty brambory pak oloupete, nebo je zapékáte i se slupkou? Samožřejmě se ptám na brambory v tomto čase, kdy jsou nové, čerstvé a "jedlé". Staré se asi loupat musí :-((

  • Ivana Přikrylová | 5. 7. 2006 00:11

    Paní Terezko, tak to bude paráda. Dík za recept, brynzu přímo miluju (hlavně s haluškama)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bryndza Pažitka Sůl Uzená slanina Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Honzovy buchty

Honzovy buchty

Bryndzová pomazánka

Bryndzová pomazánka

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Lískové koláčky

Lískové koláčky

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

Grilovaná nebo pečená špeková zelenina

Grilovaná nebo pečená špeková zelenina

Plněné máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Žampionové placičky (karbanátky)

Žampionové placičky (karbanátky)

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

53
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
47
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
45
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru…
40
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
39
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Deník Aha! 16.8.2025

Deník Aha! 16.8.2025

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory s brynzou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact