Uzeninu lze vynechat a šlehačku můžeme ochutit vývarem, podravkou anebo vegetou dle chuti.
Vyborny recept,moc jsme si posmakli.Brambory jsem dala uvarene a nemusela jsem tak dlouho zapekat,diky tomu brokolice zustala v ruzickach a netozpekla se.
Já znám podobný recept-syrové brambory nakrájím na větší kousky,brokolici na růžičky,nejlépe mraženou přímo z mrazáku,čerstvé žampiony na větší plátky,spíš čtvrtky,a všechno promíchám mírně osolím může se dát i pepř,ale s citem.Dám do pekáčku,posypu hrubě strouhaným sýrem dle chuti,zavřu víkem a zapékám.Podlévat není třeba,brokolice pustí vodu v dostatečném množství.Peču tak půl hodiny,před koncem sundám víko a nechám trochu zčervenat.Výborné,bezmasé,voňavé jídlo,vhodné jako lehká večeře.