Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na plátky. Vejce uvařit natvrdo, také nakrájet na plátky. Do zapékací mísy dáme vrstvu brambor, posolíme popepříme. Nasypeme půl sáčku hrášku, poklademe 2 vejce, nakrájenou jednu klobásu na plátky a pomažeme zakysanou smetanou - 2 kelímky. Vrstvení opakujeme. Poslední vrstva jsou pouze brambory, které zalijte sladkou smetanou (stačí půl kelímku) - aby brambory byly šťavnaté. Dáme zapéct.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Katka
|3. 11. 2007 22:18
Hm,to vypadá dobře už jenom z receptu, co potom na talíři. Ráda vařím ze zakysané smetany, a to jak teplou, tak i studenou kuchyni. Díky za tip, vyzkouším.
Klára Churáčková
|3. 11. 2007 11:34
Houbo zkuste to klidne, ale tim ze jsem jidlo delala pro spoustu lidi, tim padem cely balicek brambor tak aby to nebylo suche. Ale klidne muze byt polovina, proc ne??
Houba
|31. 10. 2007 08:44
Recept vypadá dobře, jen se mi zdá, že je tam velké množství smetany. Nestačila by polovina?