ks
vepřové maso
nebo řízky z kuřecích či krůtích prsou
2
ks
klobása - uzená
400
g
cibule
2
ks
zelená paprika
1
kelímek
zakysaná smetana
150
g
sýr
50
g
ořechy
mleté
sůl
pepř mletý
olej
Postup přípravy receptu
1
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji z obou stran opečeme.
2
Do vymazaného pekáče rozložíme polovinu na kolečka nakrájených brambor, osolíme, rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájenou papriku, uložíme řízky, na ně dáme na kolečka nakrájenou klobásu a vše zakryjeme druhou polovinou na kolečka nakrájených brambor.
3
Smetanu rozmícháme se sýrem a ořechy a zalijeme brambory.
4
Vložíme do trouby a zakryté pečeme asi 30 min., potom odkryjeme a dopečeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
varecka varecka
|21. 1. 2009 20:05
přesně, paní Terezka i Ladislava to napsaly naprosto perfektně.:-))
ladislava staffenová
|21. 1. 2009 19:44
Doplním jen Tererezku - vařené brambory se daleko lépe spojují díky vyloučenému škrobu, proto se taky lépe dělají knedlíky nebo těsto z vařených brambor - drží to při sobě, nerozpadají se anení to lepkavé. Tohle věděli už naše prababičky :-)), ty syrové jsou lepší možná ne klasicky pečené brambory, ale i tak je lepší je pře dtím vymáčet ve studené vodě :-))
Tereza J.
|21. 1. 2009 19:05
Lenka, z jednoduchého dôvodu : zemiaky surové a zemiaky v šupke varené majú po upečení dosť odlišnú chuť :))))
Frantiska :)
|21. 1. 2009 19:01
no to hodne zalezi na troube ja teda bohuzel ve sve za pul hodiny teda syrove neupecu
Lenka Střelbová
|21. 1. 2009 14:47
Jen nevím, proč vařené brambory? Za půl hodiny se upečou i syrové.