• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory II.
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené brambory II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené brambory II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory uvařených ve slupce
    • 4
      ks vepřové maso nebo řízky z kuřecích či krůtích prsou
    • 2
      ks klobása - uzená
    • 400
      g cibule
    • 2
      ks zelená paprika
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 150
      g sýr
    • 50
      g ořechy mleté
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji z obou stran opečeme.
2
Do vymazaného pekáče rozložíme polovinu na kolečka nakrájených brambor, osolíme, rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájenou papriku, uložíme řízky, na ně dáme na kolečka nakrájenou klobásu a vše zakryjeme druhou polovinou na kolečka nakrájených brambor.
3
Smetanu rozmícháme se sýrem a ořechy a zalijeme brambory.
4
Vložíme do trouby a zakryté pečeme asi 30 min., potom odkryjeme a dopečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Tvarohové brambory - zapečené

Tvarohové brambory - zapečené

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • varecka varecka | 21. 1. 2009 20:05

    přesně, paní Terezka i Ladislava to napsaly naprosto perfektně.:-))

  • ladislava staffenová | 21. 1. 2009 19:44

    Doplním jen Tererezku - vařené brambory se daleko lépe spojují díky vyloučenému škrobu, proto se taky lépe dělají knedlíky nebo těsto z vařených brambor - drží to při sobě, nerozpadají se anení to lepkavé. Tohle věděli už naše prababičky :-)), ty syrové jsou lepší možná ne klasicky pečené brambory, ale i tak je lepší je pře dtím vymáčet ve studené vodě :-))

  • Tereza J. | 21. 1. 2009 19:05

    Lenka, z jednoduchého dôvodu : zemiaky surové a zemiaky v šupke varené majú po upečení dosť odlišnú chuť :))))

  • Frantiska :) | 21. 1. 2009 19:01

    no to hodne zalezi na troube ja teda bohuzel ve sve za pul hodiny teda syrove neupecu

  • Lenka Střelbová | 21. 1. 2009 14:47

    Jen nevím, proč vařené brambory? Za půl hodiny se upečou i syrové.

  • Jaroslava Oumarová | 5. 5. 2006 10:16

    Ty ořechy jsou tam výborný nápad!

  • pupen Hons | 5. 5. 2006 10:08

    Moje oblíbené jídlo!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Klobása - uzená Olej Ořechy Pepř mletý Sůl Sýr Vepřové maso Zakysaná smetana Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Doudlebské vdolky

Doudlebské vdolky

Boubínské bramboráčky

Boubínské bramboráčky

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové omáčce

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové…

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Smažené špagety se zeleninou

Smažené špagety se zeleninou

Barevné pomazánky - z červené řepy

Barevné pomazánky - z červené řepy

Fazole na slanině

Fazole na slanině

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

96
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
35
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…
30
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…
25
Třešňový koláč s tvarohem
Třešňový koláč s tvarohem
24
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact