Na pánvi necháme rozpustit sádlo (zahřejeme olej), poklademe dno na kolečka nakrájené brambory o síle asi 0,5 cm, brambory se mohou překrývat, aby jich bylo více, na ně dáme nadrobno nakrájenou cibuli a osolíme. Pánev zakryjeme a dusíme zvolna. Přidáme na kostičky nakrájený salám a znovu zakryté dusíme. Můžeme posypat troškou oregána. Až jsou brambory úplně měkké, vyklepneme nahoru postupně všechna vejce a znovu trošku osolíme, zaděláme a zesílíme oheň nebo přidáme na proudu, aby brambory pěkně zčervenaly. Nakonec odděláme poklici a povrch posypeme nastrouhaným sýrem - najemno. Necháme zapéct a na talíř každému jeho porci posypeme hustě pažitkou, přidáme čerstvou zeleninu na talíř a nakrájíme chleba.
To by mne zajimalo jaky je rozdil mezi 250-300 g a 25-30 dkg Jirka
Pavlík Pavel
|4. 12. 2004 12:25
Je to dobré,ale já tam přidávám česnek
Kuchařka on-line
|8. 10. 2004 09:51
Opraveno.
autorka
|8. 10. 2004 07:06
opravuji salám - 25 - 30 dkg, omlouvám se.
autorka
|30. 9. 2004 12:49
tak to můžete zkusit, není to zase tak špatné. Je pravda, že můj muž jí zapečené brambory bez chleba, ale my jsme zvyklí jíst to s ním. Ale to je každého věc a každý má jinou chuť.