Nejprve vytřeme pekáč nebo zapékací mísu olivovým olejem. Dáme vařit brambory v celku (v slupce) a po uvaření oloupeme. Mezitím si nakrájíme uzené maso na kostičky...
2
Když máme brambory oloupané, brambory krájíme na kolečka a vkládáme je do zapékací mísy. Když nevidíme na dno, brambory posolíme česnekovou solí, opepříme a nakonec potřeme všechny Dijonskou hořčicí. Vezmeme si nakrájené uzené a půlku z nakrájeného nasypeme na brambory...
3
Poté opět krájíme kolečka brambor a sázíme na uzené. Když není vidět uzené, přestaneme a opět je osolíme, opepříme a potřeme Dijonelou... Poté posypeme opět zbytkem uzeným. Nakonec nakrájíme poslední třetinu brambor a navrch osolíme, opepříme a místo Dijonské hořčice nasypeme strouhaný eidam. V mističce rozšleháme vajíčka a do nich postupně přimícháváme Smetanu...
4
Celou zapékací mísu s brambory z vrchu zalijeme smetanou s vajíčky a vložíme celý do rozehřáté trouby cca na 200° .