• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečené banány
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené banány

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené banány
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks banány
    • 2
      lžíce máslo
    • 4
      lžíce cukr krystal
    • 1
      lžíce skořice
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Banány oloupeme, podélně rozkrojíme na půlky a rozložíme na pánev nebo zapékací misku vymaštěnou částí dávky másla. Posypeme směsí cukru smíchaného se skořicí a na povrch dáme vločky zbývajícího másla. Nakonec zakapeme citronovou šťávou a rumem. Zapékací misku dáme do mírně vyhřáté trouby a banány zapečeme. Přitom je zaléváme šťávou z nálevu. Podáváme jako teplý předkrm nebo po vychladnutí jako studený dezert.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené banány II.

Zapečené banány II.

Smažené banány

Smažené banány

Banány na bezé

Banány na bezé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Vlckova | 9. 2. 2008 10:18

    Bylo to moc dobre, teple se zmrzlinou a lzici rumu (vsichni dospeli - viz komentare "Rum v cukrovi :))

  • Anet | 15. 8. 2007 17:42

    Hm, zapečený banány? Zní to fakt hodně zajímavě, fakt. Asi to budu muset vyzkoušet:o)) Pak dám vedět, jaký to bylo:o))

  • Adél Černá | 15. 5. 2006 18:19

    přidávám ještě oříšky a někdy pokapu ještě rozehřátou hořkou čokoládou a přidám zmrzlinu, je to dobrota:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Posvícení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Citronová šťáva Cukr krystal Hnědý rum Máslo Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Americké čokoládové cookies

Americké čokoládové cookies

Smažená zelenina po italsku

Smažená zelenina po italsku

Ředkvičkový salát se šunkou

Ředkvičkový salát se šunkou

Rajčatovo-paprikový salát

Rajčatovo-paprikový salát

Potahovací hmota

Potahovací hmota

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Hovězí líčka na houbách

Hovězí líčka na houbách

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

62
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
54
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
46
Obalovaný asijský květák z trouby
Obalovaný asijský květák…
33
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
33
Krkovička na hrášku
Krkovička na hrášku

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Zapečené banány
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact