• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
4fotografie
Nahrát fotku
 

Chcete si připravit chutnou a trochu netradiční večeři? Co takhle zapečené artyčoky plněné parmazánem, petrželkou a tymiánem? S rajčatovou omáčkou jsou naprosto vynikající. Uvidíte, že si tuto dobrotu velmi rychle oblíbíte.

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks artyčoky
    • 1
      ks citron
    • olivový olej
    • 60
      g parmazán
    • 2
      hrst petrželka
    • 1
      svazek tymián
    • 3
      lžička máslo
    • 1
      ks citron kůra
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      plechovka sekaná rajčata
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Očistěte artyčoky: odkrojte stonek, otrhejte asi dvě třetiny listů, místa po odkrájených listech opět očistěte nožíkem. Poté velkým ostrým nožem odkrojte vršek artyčoku asi ve třetině a vydlabejte všechno chmýří uprostřed. Každý očištěný artyčok důkladně potřete citronem a dejte do mísy se studenou vodou a plátky citronu.
2
Artyčoky dejte do hrnce s osolenou vroucí vodu a vařte je 10 minut. Sceďte je a zchlaďte studenou vodou a nechte okapat. Připravte náplň: Parmazán nastrouhejte, petrželku a většinu tymiánu nasekejte. Do mísy dejte i citronovou kůru, sůl, pepř a máslo, prsty hmotu promíchejte, udělejte „drobenku“ a tou naplňte artyčoky.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

3
V prostorné pánvi, kterou lze dát do trouby, zpěňte na troše oleje nadrobno pokrájené šalotky, přidejte nasekaný česnek, krátce orestujte a vlijte krájená rajčata. Minutu či dvě povařte, dochuťte solí a pepřem, pak do rajčatového základu naskládejte naplněné artyčoky, přidejte zbylé snítky tymiánu a dejte na 10 minut zapéct do trouby vyhřáté na 160 °C.

RADA: Tipy na rychlá jídla do 30 minut

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Kuřecí kousky s artyčoky

Kuřecí kousky s artyčoky

Opečené artyčoky s krutony

Opečené artyčoky s krutony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Oběd Svačina Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Artyčoky Česnek Citron Máslo Olivový olej Parmazán Pepř mletý Petrželka Šalotka Sekaná rajčata Sůl Tymián

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Flamendří česnečka

Flamendří česnečka

Houby na kyselo bez zavařování

Houby na kyselo bez zavařování

Variace na Kung-Pao

Variace na Kung-Pao

Celerový salát - zdravě a chutně

Celerový salát - zdravě a chutně

Holandské řízky - smetanové

Holandské řízky - smetanové

Meruňkové bonbony

Meruňkové bonbony

Kuřecí směs se zeleninou

Kuřecí směs se zeleninou

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

17
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec)…
15
Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky
Jednoduché bramborovo…
14
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
13
Kokosová pochoutka
Kokosová pochoutka
12
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Zapečená vepřová panenka v listovém těstě
Zapečená vepřová panenka v listovém…
Zapečená vinná klobása - slaný koláč
Zapečená vinná klobása - slaný koláč
Zapečená zelenina v jogurtu
Zapečená zelenina v jogurtu
Zapečené avokádo
Zapečené avokádo
Zapečené baby papriky s mletým hovězím a mozzarellou
Zapečené baby papriky s mletým hovězím…
Zapečené banány II.
Zapečené banány II.
  • Recepty.cz
  • Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact