• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
4fotografie
Nahrát fotku
 

Chcete si připravit chutnou a trochu netradiční večeři? Co takhle zapečené artyčoky plněné parmazánem, petrželkou a tymiánem? S rajčatovou omáčkou jsou naprosto vynikající. Uvidíte, že si tuto dobrotu velmi rychle oblíbíte.

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks artyčoky
    • 1
      ks citron
    • olivový olej
    • 60
      g parmazán
    • 2
      hrst petrželka
    • 1
      svazek tymián
    • 3
      lžička máslo
    • 1
      ks citron kůra
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      plechovka sekaná rajčata
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Očistěte artyčoky: odkrojte stonek, otrhejte asi dvě třetiny listů, místa po odkrájených listech opět očistěte nožíkem. Poté velkým ostrým nožem odkrojte vršek artyčoku asi ve třetině a vydlabejte všechno chmýří uprostřed. Každý očištěný artyčok důkladně potřete citronem a dejte do mísy se studenou vodou a plátky citronu.
2
Artyčoky dejte do hrnce s osolenou vroucí vodu a vařte je 10 minut. Sceďte je a zchlaďte studenou vodou a nechte okapat. Připravte náplň: Parmazán nastrouhejte, petrželku a většinu tymiánu nasekejte. Do mísy dejte i citronovou kůru, sůl, pepř a máslo, prsty hmotu promíchejte, udělejte „drobenku“ a tou naplňte artyčoky.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

3
V prostorné pánvi, kterou lze dát do trouby, zpěňte na troše oleje nadrobno pokrájené šalotky, přidejte nasekaný česnek, krátce orestujte a vlijte krájená rajčata. Minutu či dvě povařte, dochuťte solí a pepřem, pak do rajčatového základu naskládejte naplněné artyčoky, přidejte zbylé snítky tymiánu a dejte na 10 minut zapéct do trouby vyhřáté na 160 °C.

RADA: Tipy na rychlá jídla do 30 minut

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Kuřecí kousky s artyčoky

Kuřecí kousky s artyčoky

Opečené artyčoky s krutony

Opečené artyčoky s krutony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Oběd Svačina Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Artyčoky Česnek Citron Máslo Olivový olej Parmazán Pepř mletý Petrželka Šalotka Sekaná rajčata Sůl Tymián

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňové omeletky

Třešňové omeletky

Muffinky borůvkové

Muffinky borůvkové

Nudle s tvarohem

Nudle s tvarohem

Mleté maso s houbami

Mleté maso s houbami

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Chřest na másle

Chřest na másle

Letní pokušení: Malinové muffiny

Letní pokušení: Malinové muffiny

Salát z rukoly s lososem

Salát z rukoly s lososem

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

176
Dýňová tortila
Dýňová tortila
138
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
109
Máslové řízky
Máslové řízky
36
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
35
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Zapečená vepřová panenka v listovém těstě
Zapečená vepřová panenka v listovém…
Zapečená vinná klobása - slaný koláč
Zapečená vinná klobása - slaný koláč
Zapečená zelenina v jogurtu
Zapečená zelenina v jogurtu
Zapečené avokádo
Zapečené avokádo
Zapečené baby papriky s mletým hovězím a mozzarellou
Zapečené baby papriky s mletým hovězím…
Zapečené banány II.
Zapečené banány II.
  • Recepty.cz
  • Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact