Předehřát troubu na 220 °C. V misce smícháme smetanu, citronovou šťávu, česnek, polovinu tymiánu, a 2/3 parmesánu, přidáme sůl a pepř a rozmícháme. Artičoky nakrájíme na špalíčky tloušťky prstu, dáme do (pyrexového) pekáče, zalijeme smetanovou směsí, posypeme strouhankou smíchanou s 1/3 parmesánu a tymiánem. Pokropíme trochou olivového oleje. Pečeme asi 45 minut, dokud nejsou artičoky měkké a strouhanka zlaté barvy.
2
Podává se jako příloha ke grilovaným kuřatům, pečenému masu, nebo rybě. Recept je z jedné z kuchařek Jamieho Olivera. Dělala jsem to dnes poprvé, bylo to fantastické.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Simona
|16. 10. 2007 12:11
njn, ale kde jste ty artyčoky sehnala? to mně se to nepodařilo ani koupit, natož uvařit:-(
Gabriela B
|27. 2. 2006 21:38
Paní Heleno, děkuji, že jste sem ten recept vložila. Podle Jamieho Olivera vařím ráda, ale tento recept mi nějak unikl. Určitě vyzkouším, vypadá to jako lahůdka.