• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečená uzená makrela na smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená uzená makrela na smetaně

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená uzená makrela na smetaně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks brambory
    • sůl
    • 2
      ks pórek
    • petržel
    • pepř mletý
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 800
      g uzená makrela

Postup přípravy receptu

1
Na dno zapékací nádoby vhodné do mikrovlnné trouby rozložte rybu, pórek i petržel a promíchejte je rukama či lžící. Nalijte polovinu šlehačky a pět lžic vody. Navrch položte plátky brambor a zalijte zbytkem šlehačky. Osolte a opepřete. V běžné troubě rozpalte gril. Zapékací misku překryjte potravinovou fólií a tu několikrát propíchněte vidličkou. Vložte do mikrovlnné trouby a 8 až 10 min. vařte na nejvyšší stupeň. Poté sejměte fólii a přesuňte pod rozpálený gril na tak dlouho, dokud brambory nezezlátnou. Nechte chvilku odpočinout a poté podávejte.
2
Jídlo můžete samozřejmě celé připravit i v běžné troubě, pak ale brambory předem uvařte a pórek lehce osmahněte na másle. Pak zapékejte v předehřáté troubě na 180 °C a na závěr krátce přepněte na gril, aby brambory krásně křupaly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makrela na víně

Makrela na víně

Makrela na grilu Institutu kompliment

Makrela na grilu Institutu kompliment

Makrela na zelenině

Makrela na zelenině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika | 4. 7. 2012 13:54

    nejdřív jsem váhala, nevěřila jsme, že to bude dobré a chtěla jsem udělat klasickou pomazánku, nakonec zvítězila zvědavost a bylo to opravdu vynikající !!! navíc jsem měla možnost použít čerstvě ulovenou a po domácku vyuzenou makrelu a ne kupovanou, takže to nemělo chybu

  • sissy | 22. 4. 2012 07:34

    Fakt skvělý recept,děkuji.Nevěděla jsem co se zbylými makrelami a tohle byla opravdu mňamka.I rychlý a jednoduchý recept.

  • Nela Frodova | 22. 7. 2009 12:53

    Musím říct, že jsem byla mile překvapená. Dělala jsem to v troubě a více vypekla, takže některé kousky makrel byly skoro křupavé a o moc lepší.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Pražma
Maso Rybí Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Pepř mletý Petržel Pórek Smetana ke šlehání Sůl Uzená makrela
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočková polévka s rajčaty

Čočková polévka s rajčaty

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Lehký těstovinový salát s tuňákem a cuketou

Lehký těstovinový salát s tuňákem a…

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým…

Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina zbojnická pečeně

Zeleninový salát s cottage sýrem

Zeleninový salát s cottage sýrem

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

35
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
25
Chilli con Carne VII.
Chilli con Carne VII.
15
Meruňkové knedlíky s marcipánem
Meruňkové knedlíky s…
14
Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě
13
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 7. 10. 2025: Koho čeká zklamání v lásce a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na úterý 7. 10. 2025: Koho čeká zklamání v lásce a komu se otevřou nové možnosti?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Potlučený kuchař Jiří Babica (64): Zmlátili ho na derby! Dvakrát...

Potlučený kuchař Jiří Babica (64): Zmlátili ho na derby! Dvakrát...

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Zapečená uzená makrela na smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact