• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečená uzená makrela na smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená uzená makrela na smetaně

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená uzená makrela na smetaně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks brambory
    • sůl
    • 2
      ks pórek
    • petržel
    • pepř mletý
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 800
      g uzená makrela

Postup přípravy receptu

1
Na dno zapékací nádoby vhodné do mikrovlnné trouby rozložte rybu, pórek i petržel a promíchejte je rukama či lžící. Nalijte polovinu šlehačky a pět lžic vody. Navrch položte plátky brambor a zalijte zbytkem šlehačky. Osolte a opepřete. V běžné troubě rozpalte gril. Zapékací misku překryjte potravinovou fólií a tu několikrát propíchněte vidličkou. Vložte do mikrovlnné trouby a 8 až 10 min. vařte na nejvyšší stupeň. Poté sejměte fólii a přesuňte pod rozpálený gril na tak dlouho, dokud brambory nezezlátnou. Nechte chvilku odpočinout a poté podávejte.
2
Jídlo můžete samozřejmě celé připravit i v běžné troubě, pak ale brambory předem uvařte a pórek lehce osmahněte na másle. Pak zapékejte v předehřáté troubě na 180 °C a na závěr krátce přepněte na gril, aby brambory krásně křupaly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makrela na víně

Makrela na víně

Makrela na grilu Institutu kompliment

Makrela na grilu Institutu kompliment

Makrela na zelenině

Makrela na zelenině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika | 4. 7. 2012 13:54

    nejdřív jsem váhala, nevěřila jsme, že to bude dobré a chtěla jsem udělat klasickou pomazánku, nakonec zvítězila zvědavost a bylo to opravdu vynikající !!! navíc jsem měla možnost použít čerstvě ulovenou a po domácku vyuzenou makrelu a ne kupovanou, takže to nemělo chybu

  • sissy | 22. 4. 2012 07:34

    Fakt skvělý recept,děkuji.Nevěděla jsem co se zbylými makrelami a tohle byla opravdu mňamka.I rychlý a jednoduchý recept.

  • Nela Frodova | 22. 7. 2009 12:53

    Musím říct, že jsem byla mile překvapená. Dělala jsem to v troubě a více vypekla, takže některé kousky makrel byly skoro křupavé a o moc lepší.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Pražma
Maso Rybí Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Pepř mletý Petržel Pórek Smetana ke šlehání Sůl Uzená makrela
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Bramboráky z kyselého zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Plněná vejce s kaviárem

Plněná vejce s kaviárem

Máslová vánočka

Máslová vánočka

Tvarohový dort s malinami II.

Tvarohový dort s malinami II.

Tiramisu s piškoty

Tiramisu s piškoty

BLT sendvič

BLT sendvič

Nadýchané špenátové lívance

Nadýchané špenátové lívance

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

122
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
38
Švestková povidla
Švestková povidla
33
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…
29
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
23
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Zapečená uzená makrela na smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact