Filé omyjeme, osušíme, podélně nakrájíme na tenké proužky, zakapeme citronovou šťávou a osolíme. Na rozehřátém oleji zesklovatíme kostičky cibule, necháme vychladnout a rozložíme na dno zapékací mísy. Rozkrájené zelí rozpostřeme na cibuli, přidáme nové koření, důkladně osolíme a opepříme.
2
Na zelí narovnáme filé, polijeme smetanou, přikryjeme alobalem a 20 minut zapékáme v troubě při 180 °C. Poté odstraníme alobal a pečeme ještě asi 15 minut. Hotové ozdobíme lístky petželky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Števo Jacko
|2. 11. 2008 13:45
chuťovo vynikajuce,a zvladol som to uvariť aj Ja :-)))
Miroslav Horák
|20. 10. 2007 14:18
Kostičky cibule jsem na dno zapékací mísy dal rovnou (bez oprančení) + malá improvizace v koření při zapékání ryby (směs na ryby, citrónový pepř). Právě ten citrónový pepř dodal na pikantnosti. I jako naprostý začátečník jsem to zvládl perfektně, jídlo bylo fantastické. Takže už se mohu ženit ... :-)
Hana
|15. 8. 2007 16:18
Tak jsem to dneska vyzkoušela. Je to dobré, ale asi to nebude nejoblíbenější jídlo. I když celé odpoledne chodím kolem zbytku a oždibuji, tak nevím :-)
Alžběta
|15. 5. 2007 17:23
treska moc dobra, jsem mela strach, ze to zeli bude tvrde, ale nikoli. udelala jsem k tomu petrzelove brambory a moc nam to smakovalo. zase ryba uplne jinka.. diky za recept a doporucuju
Světlana
|26. 11. 2006 18:59
Dělám bez smetany (nemám v zelí ráda). Cibuli udělat s trochou slaniny, do zelí vmíchat. Dále péci stejně, jako je v receptu.Jíme s vařenými brambory. Kombinace ryby a kysaného zelí zní zvláštně, ale je to opravdu moc dobré! :-)
Hanka
|25. 11. 2006 13:03
Bylo to vyborne. Moc jsme si pochutnali. Mame radi kysane zeli i ryby a tato kombinace je uzasna.
lucinka krejcirova
|11. 3. 2006 20:28
pani aleno, jdem to taky vyzkouset
Alena
|29. 4. 2005 11:54
tak Vám musím sdělit, že je to velmi dobrý, dělala jsem přesně dle receptu a vše OK moc jsme si pochutnali díky za recept paní Ladě. Je to lehké a dobré jídlo.